Türkiye "işkenceye sıfır tolerans"ta başarılı

TİHEK Başkanı Süleyman Arslan:- "Ülkemizde işkenceye sıfır tolerans politikası uygulanıyor ve bu konuda başarılı olundu. Biz artık işkencenin ötesinde kötü muameleleri de -varsa onları da- ortadan kaldırmak için çalışmak durumundayız"
Türkiye "işkenceye sıfır tolerans"ta başarılı

KAYSERİ (AA) - Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Süleyman Arslan, Türkiye'de işkenceye sıfır tolerans politikası uygulandığını, bu konuda başarılı olunduğunu belirterek, "Biz artık işkencenin ötesinde kötü muameleleri de -varsa onları da- ortadan kaldırmak için çalışmak durumundayız." dedi.

Arslan, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Veli Altınkaya'yı ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, insan onurunu temel alarak, insan haklarını korumak ve geliştirmek için çalıştıklarını söyledi.

İnsan haklarında ihlalinin olduğu her alanla ilgilendiklerini belirten Arslan şunları kaydetti:

"İnsan hakları konusunda çeşitli faaliyetler yapıyoruz. Kamuya sunulan her hizmetin insanlara eşit şekilde sunulması lazım. İnsan onurunu da esas alarak kamuya sunulan hizmetlerden herkesin eşit şekilde faydalanması için hem bilinçlendirme çalışması yapmak hem de var olan şikayetleri inceleyerek bir sonuca bağlamak bizim kurumumuzun görevleri arasında. Ülkemizde işkenceye sıfır tolerans politikası uygulanıyor ve bu konuda başarılı olundu. Biz artık işkencenin ötesinde kötü muameleleri de -varsa onları da- ortadan kaldırmak için çalışmak durumundayız."


Kaynak: