Türkiye Kart'ın çıkış tarihi belli oldu!

PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, yaptığı açıklamada, Türkiye Kart ne zaman çıkacak sorusuna cevap verdi.
Türkiye Kart'ın çıkış tarihi belli oldu!

Türkiye Kart duyurusu yapıldığından beri Türkiye Kart ne zaman çıkacak sorusu çok sık soruluyor. Türkiye Kart çıkış tarihi hakkında PTT Genel Müdürü Hakan Gülten dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Türkiye Kart Ne Zaman Çıkacak Sorusu Cevap Buldu: 2024’te Türkiye’nin Çoğunda Kullanılabilir Olacak

PTT Genel Müdürü Hakan Gülten, yaptığı açıklamada, Türkiye Kart ne zaman çıkacak sorusuna cevap verdi. Gülten, Türkiye Kart’ın 2024 sonunda ülkenin yarısından fazlasını, 2025’te ise tamamını kapsamasını hedeflediklerini belirtti. Bu amaca yönelik olarak çoğu belediye ile görüşmelere başladıklarını ve Türkiye’nin dört bir yanında bu kartın kullanılmasını sağlamak için planlarını hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Gülten, mevcut durumda şehirlerdeki toplu taşıma kartlarının birbiriyle entegre olmadığına dikkat çekerken, Türkiye Kart’ın bu sorunu çözeceğini vurguladı. Ancak, bu kartın sadece toplu taşıma için değil, aynı zamanda finansal işlemler ve diğer hizmetler için de kullanılacağını belirtti. Türkiye Kart üzerinde Troy logosu bulunanların, entegre olan illerde finansal işlemlerde de geçerli olacağını ifade etti.

Gülten’in açıklamalarına göre, Türkiye Kart’ın şehirler arası entegrasyon süreci başlamış durumda. Konya’da Türkiye Kart’ın kullanıldığını ve Rize ile yapılan anlaşma ile yakın zamanda kullanılmaya başlanacağını belirtti. Gelecekte ise Kayseri gibi şehirlerin de bu entegrasyon sürecine dahil olacağını aktardı.

Türkiye Kart Nedir?

Türkiye kart ne zaman çıkacak sorusunun yanında Türkiye Kart nedir sorusu da oldukça çık soruluyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Türkiye Kart nedir sorusuna da cevap vermişti. Bu proje vatandaşların ulaşım hizmetlerini ve finansal işlemlerini tek bir kart ile yönetmelerini sağlayacak.

turkiye-kart-3-001.webpTürkiye’nin ulaşım ve finans sektöründe devrim niteliğindeki projesi olan Türkiye Kart, teknik altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla geçtiğimiz yıl Eylül ayında resmi olarak duyuruldu.

Kaynak:İHA