Türkiye makarnada İtalya ile yarışıyor

Türk makarna sanayisi dünyada söz sahibi olmaya devam ediyor. 2022 yılında 160 ülkeye 967 milyon 68 bin dolarlık makarna ihracatı yapan Türk makarna sanayisinin İtalya ile yarıştığını söyleyen Golda Gıda Dış Ticaret Müdürü Özlem Tüylek Çatav, "Makarna ihracatında Türkiye gerçekten iyi bir yerde. Yüksek kalitede ve lezzete ürettiğimiz ürünlerin daha da fazla değer göreceğine inanıyoruz” dedi.
Türkiye makarnada İtalya ile yarışıyor

Makarna, bakliyat, irmik, un ve bisküvi alanında üretim yapan Türkiye’nin yerli ve milli markası Golda Gıda, makarnada yaklaşık 75 ülkeye ihracat sağlıyor. Golda Gıda Dış Ticaret Müdürü Özlem Tüylek Çatav, Türkiye’nin makarna ihracatında çok iyi bir konumda olduğunu, kalitesinden, verilen hizmetten ve uygun fiyatından dolayı tercih edildiğinin altını çizdi.

makarna-1.jpg

‘TÜRKİYE ÇOK İYİ BİR YERDE’

Makarna ihracatında Türkiye’nin iyi bir konumda olduğunun altını çizen Özlem Tüylek Çatav, “Türkiye’nin 2022 yılı makarna ihracatı neredeyse bir milyara yakın bir seviyede. Dünyada makarna üretiminde üçüncü, ihracatta ise ikinci sırada yer alıyoruz. İtalya’dan sonra biz geliyoruz. Bence bu çok iyi bir rakam. Her sene zaten bunun üzerine koyarak makarna ihracat rakamını daha da fazla arttırıyoruz. Dünya genelinde makarna ihracatında Türkiye, gerçekten iyi bir konumda. Miktarı, uygun fiyatı, kalitesi her yönden önde geliyoruz. İtalya ile neredeyse yarı yarıya bir fiyat farkı var. Ama kalitesinden hiçbir ödün vermiyoruz. Golda Makarna olarak 70-75 ülkeye makarna ihracatı yapıyoruz. Her yıl ihracat rakamları artış gösteriyor. Bunun sebebi satılan pazara göre değişiyor ama daha az gelişmiş ülkelerde fiyatın uygunluğu çok önemli oluyor. Bunun yanında tabi ki hizmetin de büyük önemi var. Müşterilerimize önem ve değer veriyoruz. Daha gelişmiş pazarlarda da gerçekten iyi kalitede ürün ürettiğimiz için tercih ediliyoruz. Yüksek kalitede ve lezzete ürettiğimiz ürünlerin daha da fazla değer göreceğine inanıyoruz.” sözlerine yer verdi.

makarna-2.jpg

‘İTALYA İLE YARIŞIR KONUMDAYIZ’

Türkiye’nin ihracatta İtalya ile yarışır bir konumda olduğunun vurgusunu yapan Çatav, “Makarna ihracatında biz İtalya ile yarışır bir konumdayız. Türkiye’nin makarna ihracatı en çok Venezüella’ya. İkinci sırada da Somali var. Şirket olarak makarna ihracatımız bizim de zaten en çok Somali ülkesine oluyor. Kaliteden ve fiyat uygunluğundan dolayı Türkiye, tercih edilme sebebi oluyor. Makarna ihracatında en büyük hedefimiz daha fazla pazara açılabilmek. Türkiye markalı makarnaları daha çok adını duyurup, yayınlaştırabilmek. Golda olarak da dünyanın her yerine makarna ihracatı yapmayı hedefliyoruz. Bu kalitede ve lezzette ürünlerimizi çok daha uygun fiyata ihraç ediyoruz. Kalitemize güvenerek daha fazla büyüyeceğimize inanıyoruz. Türkiye ikinci değil, birinci konumda olmayı fazlasıyla hak ediyor. ” şeklinde konuştu.

makarna-4.jpg

‘RAMAZAN AYINDA ARTIŞ YAŞANIYOR’

Özellikle Ramazan Ayında makarna satışlarında bir artış yaşadıklarını belirten Çatav, “Ramazan Ayına da az bir süre kaldı. Bu ayda ekstra makarna satışlarına bir etkisi oluyor. Çünkü daha fazla tüketiliyor. Özellikle de Müslüman ülkelerde artış yaşıyoruz. Bu duruma karşı bizim de stoklarımız hazır. Müşterilerimize hizmet sağlamaya devam edeceğiz. Dünyanın her yerine makarna ihracatını sağlayacağız. Makarnalarımızın kalitesine, lezzetine, fiyatına her zaman güveniyoruz. Müşterimizin hemen hemen hepsinden çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Bu da işimizi iyi yaptığımızın en büyük göstergesi oluyor. Golda olarak makarnanın öncüsüyüz. Kalite ve lezzetten hiçbir zaman ödün vermeden, çizgimizi bozmadan, üzerine her zaman daha fazlasını koyarak devam edeceğiz. ” dedi.

makarna-5.jpg

 Muhabir
Etiketler :