Türkiye Mısır’a Bayraktar TB2 mi satacak?

Bayraktar TB2'nin dünyadaki başarısını öne çıkaran ABD medyası, Türkiye'nin Mısır'a SİHA satabileceğini yazdı.
Türkiye Mısır’a Bayraktar TB2 mi satacak?

Kısa zaman önceye kadar sıkıntılı olan Türkiye-Mısır ilişkilerinde yeni bir evreye geçtiği belirtiliyor.

ABD Merkezli Forbes Dergisi, yayımlandığı bir yazıda, Türkiye-Mısır ilişkilerinde “askeri anlaşmalar” sürecinin başlayacağını iddia etti.

Türkiye ve Mısır hariciyelerinden ismi verilmeyen kaynaklara dayandırılan iddiaya göre, iki ülke arasındaki normalleşme çerçevesinde, askeri bir anlaşma da imzalanacak.

Bu anlaşma gereği olarak da Forbes, “Türkiye ile Mısır yakın zamanda ilişkileri düzeltecekler ve Kahire Türkiye’den Bayraktar TB2 satın alacak” iddiasını gündeme taşıdı.

Türkiye’nin satış için olumsuz yaklaşmadığı belirtilen yazıda, Kahire’nin rakibi olan Kuzey Afrika ülkesi Fas’a ve Etiyopya’ya TB2 satışının yapıldığı, hatta Fas’a 13 TB2’nin satıldığı, denge için de Mısır’a da TB2’nin verileceği belirtildi.

“Ankara, tarafsızlığını muhafaza etmek istiyor” denilen yazıda, sadece dost ve müttefik ülkelere TB2’nin satıldığı hatırlatılarak, Mısır’la yapılacak askeri anlaşmanın Akdeniz’de de yeni bir sürece işaret edeceği belirtildi.

Nisan ayı içerisinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da ağırladığı Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry ile yaptığı ortak açıklamada, iki ülkenin çok yakın bir zamanda ilişkilerini büyükelçi düzeyine çıkartacağını belirtmişler, Çavuşoğlu, "Mısır ile bundan sonra Libya konusunda daha yakın iş birliği içinde çalışacağız." açıklamasını yapmıştı.

Haber: Hamdi Bağcı

Etiketler :