Türkiye’ nin en yeni çekim merkezi; Selçuklu Kongre Merkezi

Anadolu’nun dünyaya açılan kapısı Selçuklu Kongre Merkezi, Selçuklu Belediyesinin yatırımı ile hayata geçirildi. Mart 2018 ile kapılarını açan Selçuklu Kongre Merkezi Hz. Mevlânâ’nın ‘Gel’ çağrısını yineleyerek misafirlerine çağrıda bulunmaktadır.
Türkiye’ nin en yeni çekim merkezi; Selçuklu Kongre Merkezi

Hem bir kongre merkezi hem de çok kapsamlı bir kültür merkezi altyapısını tek bir çatı altında barındırıyor. Selçuklu Kongre Merkezi, dünya standartlarında akustik ve teknolojik altyapısı, deneyimli kadrosu ve misafirlerine sunduğu benzersiz hizmet kalitesi ile uluslararası kongrelere, toplantılara, sosyal-kültürel ve bilimsel organizasyonlara aynı anda hizmet verebiliyor olması ile ön plana çıkan özel bir yapıdır.

selcuklu-kongre-merkezi-(4).jpg

Mimari yapısı, Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından Selçuklu motiflerinin modern bir tarzda harmanlanması ile tasarlandı. En yeni teknoloji ile donatılan SKM’ nin teknik altyapısı, akustik ve projelendirme ofisi Talayman Akustik tarafından gerçekleştirilirken, salon koltukları Nurus Design ve aydınlatma tasarım çalışmaları ZKLD Aydınlatma Tasarım Stüdyosu gibi alanında lider markalar tarafından donatılmıştır.

selcuklu-kongre-merkezi-(2).jpg

Toplam 35.000 m² kapalı kullanım alanına sahip SKM, 2000 kişilik ve 1000 kişilik iki farklı kapasitede oditoryum salonları, 14 adet farklı boyutlarda toplantı salonları, cep sineması, oda tiyatrosu, amfisi, 1850 kişilik gün ışığı alan balo salonu ve 950 araçlık açık otoparkı ile misafirlerine hizmet sunmaktadır. Eşsiz bir mimari tasarıma sahip olan SKM, 10.000 m² fuaye alanları ile de sergi, kokteyl, lansman gibi çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapabilecek bir altyapıya sahiptir. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra içerisinde yer alan cep sineması, oda tiyatrosu, toplantı mekanları, ferah kulis alanları, VIP süitleri ile kentin yoğun olarak kullanılan buluşma alanları arasında en cazip noktalarından birisi olarak hizmet vermektedir.

Ülkemizin en yeni yapılarından olan SKM, geniş ulaşım ağı ve merkezi konumu ile bir cazibe merkezidir. Havaalanı, tren garı, otobüs terminali ve şehrin büyük AVM’ lerine oldukça yakın bir mesafede konumlanmaktadır.

selcuklu-kongre-merkezi-(3).jpg

Açıldığı günden bu yana birçok etkinlik ve organizasyona ev sahipliği yapan SKM, uluslararası düzeyde kongre, toplantı ve etkinlik sektörünün Oscar'ı olarak kabul edilen Ace Of M.I.C.E Awards 2018 ödülleri kapsamında Türkiye'nin en iyi yatırım ödülüne layık görülmüştür. Gayrimenkul sektörünün yıldızlarının belirlendiği Sign of the City Awards ödül töreninde de En İyi Sosyo-Kültürel Yapı Ödülü’ nü alarak başarısını taçlandırmıştır.

selcuklu-kongre-merkezi-(1).jpg

KAYNAK: YENİ HABER BUSİNNES KONYA DERGİSİ

yeni-haber-business-(120).jpgyeni-haber-business-(121).jpg