'Türkiye Tek Yürek' kampanyasına destek yağdı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar için ortak yayınla ekranlarda ve radyolarda gerçekleştirilen kampanyaya, siyaset dünyası ve sendikalar başta olmak üzere çok sayıda kesim destek verdi.
'Türkiye Tek Yürek' kampanyasına destek yağdı

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler için ortak yayınla ekranlarda ve radyolarda başlatılan "Türkiye Tek Yürek" yardım kampanyasına, siyaset dünyası ve sendikalar başta olmak üzere her kesimden destek geldi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmak amacıyla yapılan "Türkiye Tek Yürek Kampanyası Ortak Yayını"na telefonla bağlanarak, iki maaşını bu kampanyaya bağışladığını açıkladı.

Depremin ardından yapmış olduğu nakdi ve ayni yardımların yanı sıra 3 aylık maaşını AFAD'a bağışlayan ve Meclis'te görev yapan tüm milletvekillerine ''birer maaşlarını bağışlama'' çağrısı yapan Şentop, toplamda 5 maaşını bağışlamış oldu.

Deprem bölgesinde olduğunu ve yayına Şanlıurfa'dan bağlandığını kaydeden Şentop, yarın da depremden etkilenen bölgelerde çalışmalarına devam edeceğini aktardı.

Şentop, başsağlığı temennisini ileterek, tek yürek olunarak bu zor dönemin aşılacağını vurguladı.

- CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bağışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise ''Türkiye Tek Yürek" kampanyasına bir maaşını daha bağışladığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, ''İmkanım dahilinde bir maaşımı daha bağışlamak istiyorum. Sizlere teşekkür ediyorum bu kampanya dolayısıyla. Başarılar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Hepimize sabır diliyorum." ifadelerini kullandı.

- İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ve eşi birer maaşını bağışladı

"Türkiye Tek Yürek Kampanyası Ortak Yayını"na telefonla bağlanan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, depremlerde hayatını kaybedenler için başsağlığı dileğinde bulundu. Akşener, şöyle devam etti:

"Türk milletine Allah başka acılar göstermesin. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için diyerek ben ve eşim birer maaşımızı bağışlıyoruz. İnşallah bundan sonra da yardımlarımız sürecek. Tekrar söylüyorum, Allah böyle bir acı yaşatmasın. Ölmüşlerimize rahmet, kalanlarımıza sağlık diliyorum. Çok çok güzel bu yayın için de sizlere teşekkür ediyorum."

- DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan da yayına bağlandı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da deprem bölgesinden yayına bağlandığını ve çok büyük bir afetle karşı karşıya olunduğunu dile getirdi.

Yerel yönetimler, merkezi hükümet, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler olarak omuz omuza çalışarak bu zorlukların üstesinden gelineceğini vurgulayan Babacan, kendisi ve eşinin birer maaşlarını yardım kampanyasına bağışladığını kaydetti.

- BBP Genel Başkanı Destici'den bağış

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de ortak yayına bağlanarak kampanyaya katkı veren herkese teşekkür etti. Hadisenin ilk gününden itibaren sahada olduklarını aktaran Destici, şunları söyledi:

"Partili kardeşlerimiz ve Alperen Ocakları arama kurtarma ekibimizle sahalardayız. 3 bin civarında arkadaşımızla arama kurtarmaya destek veriyoruz. 10 bin kişilik 5 aşevimiz de hizmet veriyor. Öncelikle depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize, vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bu acılı günleri birlik, beraberlik, dayanışmayla aşacağız. Bu hadise bizi birleştirdi. Bizim en büyük gücümüz zaten Türk milleti olarak bu birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe verdiğimiz değerimizdir. Bugün birlik günü, dayanışma günü. Al bayrağımızın altında beraber olma günü. Bu millet bunu başarıyor. Onun için milletimizin her bir ferdiyle de ayrıca gurur duyuyoruz. Daha önce bir maaşımı bağışladığımı ifade etmiştim. Şimdi ilave olarak hanımım adına bir maaşımı, çocuklarım adına bir 50 bin lira, ayrıca 500 bin lira bağışladığımı buradan ifade etmek istiyorum."

- Tansu Çiller 1 milyon lira bağışladı

Eski başbakanlardan Tansu Çiller de kampanyaya 1 milyon lira bağışlayarak destekte bulundu.

Büyük bir acı yaşandığını vurgulayan Çiller, "Bugün bütün siyasi kimliklerimden arınarak bir eski başbakan vesaire değil, bir kadın ve bir anne olarak konuşmak istedim. Milletimizin çözüm üretebilmesi o kadar etkileyici ve o kadar güçlü ki. Bu güçle, bu birliktelikle bizim bunu aşacağımıza inanıyorum, görüyorum, hissediyorum. Bu, milletimizin özünde var, kültüründe var. Bu birlikten doğacak güç benim umudum oldu. Umarım milletimin de umudu olacak. Teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

- Her kesimden bağış yapıldı

Süryani Kadim Cemaati Patrik Vekili Yusuf Çetin ise dünyanın birçok ülkesinde yaşayan Süryani Cemaati mensuplarının bulundukları ülkelerdeki konsolosluklar aracılığıyla yardıma koştuklarını söyledi.

İstanbul Süryani Kadim Cemaati Vakfı adına bu akşam yapılan kampanyaya 1 milyon 250 bin lira bağış yaptıklarını belirten Çetin, "Türkiye adına çok teşekkür ediyoruz size. Yapmış olduğumuz bu katkının yaralara merhem olmasını diliyoruz. Hepimiz büyük Türkiye'yiz. Şahsımla cemaatim adına, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ruhuna Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Allah bu gibi doğal afetlerden bizleri korusun." diye konuştu.

Bu arada, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay 20 milyon lira, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 10 milyon lira, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan 10 milyon lira ve Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ise 7 milyon lira bağışta bulundu.

Etiketler :