• Haberler
  • Gündem
  • Türkiye ve Suudi Arabistan arasında 10 alanda imzalar atılacak

Türkiye ve Suudi Arabistan arasında 10 alanda imzalar atılacak

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, 22 Haziran'da Türkiye'ye geliyor. Selman, Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ağırlanacak. İkili ve heyetler arası görüşmelerde 10 alanda iş birliği ele alınacak.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, iadei ziyaret kapsamında 22 Haziran çarşamba günü Türkiye'ye gelecek. Muhammed bin Selman'ın resmi ziyareti çerçevesinde hem ikili hem de heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirilecek. Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerinin yüksek seviyelere taşınması konusu etraflıca ele alınacak. Ayrıca çeşitli alanlarda iş birliği de gündeme gelecek.

ÇEŞİTLİ ANLAŞMALAR İ MZALANACAK

Al Jazeera'nın aktardığı bilgiye göre; iş birliklerinin değerlendirileceği alanlar; sağlık, enerji, gıda güvenliği, tarım teknolojileri, savunma sanayi, finans, ticaret, turizm, müteahhitlik, gayrimenkul gibi kritik sektörler olarak sıralandı. Veliaht Prens bin Selman'ın ziyareti sırasında çeşitli anlaşmalara imzaların atılması bekleniyor.

SUUDİ ARABİSTAN VELİAHT PRENSİ'NİN TÜRKİYE ZİYARETİ

Suudi Arabistan Veliaht Prensi'nin Türkiye ziyaretine ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı açıklamada "Çarşamba günü nasip olursa Veliaht Prens bu ziyareti gerçekleştiriyor. İnşallah Ankara'da külliyede biz de kendilerini kabul edeceğiz. Orada gerek ikili gerek heyetler arası görüşmelerimizi yapacağız. Bundan sonraki sürece yönelik Türkiye, Suudi Arabistan ilişkilerini inşallah çok daha ileri derecede çok daha yüksek seviyede nerelere taşıyabiliriz bunları değerlendirme fırsatını bulacağız. Önce heyetler zaten geldiler. Çarşamba günü de kendisi gelecekler. Bu bir resmi ziyarettir. Bu resmi ziyaretle biz de resmi kabulümüzü yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Nisan'da Suudi Arabistan'a düzenlediği ziyarette Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüşmüştü.

Bakmadan Geçme