Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla büyük işler başarmaya hazırız

AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, 2022 yılını değerlendirdi. Akkuyu Nükleer Santrali, Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi, yerli sondaj ve arama gemileri ile yerli otomobil TOGG başta olmak üzere pek çok projeye atıfta bulunan Altunyaldız, “Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla çok daha büyük işler başarmaya kararlıyız, hazırız” dedi.
Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla büyük işler başarmaya hazırız

2022 yılını değerlendiren AK Parti Konya Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, “Tamamlandığında ülkemizin enerji ihtiyacının yüzde 10’unu tek başına karşılayacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin temelini attık. Saha ziyaretlerimizle çalışmaları yerinde değerlendirdik. 60 yıllık rüyayı gerçeğe çevirdik. Göz bebeğimiz, milli gururumuz Türkiye'nin Otomobili TOGG'u banttan indiği o tarihi ana bizzat şahitlik ettik. Bulanlar daima arayanlardır. Arama faaliyetlerimizin meyvesi olarak Karadeniz'deki doğal gaz keşfimizi 710 milyar metreküpe, coğrafyamızdaki petrol keşfimizi 150 milyon varile yükselttik. Enerji arz ve tedarik güvenliğimizi güçlendirecek Avrupa'nın en büyük doğal gaz depolama tesisi Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisini hizmete açtık. Milli enerji donanmamız Mavi Vatan'da adeta süzülüyor. Fatih, Yavuz ve Kanuni'nin ardından 4. sondaj gemimiz Abdülhamit Han’ı ilk görev yeri Akdeniz'e uğurladık. Yenilenebilir enerjide üretim rekorumuzu kırdık. Yüzümüzü güneşe, rüzgara, yenilenebilir enerji kaynaklarına dönerek ülkemizin sürdürülebilir enerji vizyonunu güçlendirdik” ifadelerini kullandı.

“ENERJİ, İHRACAT, TEKNOLOJİ, YERLİLİK ALTYAPISI VE REKABETİ GÜÇLENDİRDİK”

Türkiye’nin, Sürdürülebilirlik Yüzyılı vizyonu ile yenilenebilir enerji kaynaklarından etkin şekilde yararlanmasının önünü açtıklarını belirten Altunyaldız, “Geleceğin teknolojilerinin yasal altyapısını hazırladık. İhracatla büyüyen Türkiye'mizde ihracatçılarımızın finansmana erişimlerini kolaylaştıracak, yenilikçi ve katma değerli ihracatımızı güçlendirecek yasal düzenlemeleri hayata geçirdik. Tüketicilerimiz lehine düzenlemeleri hayata geçirerek hem tüketici hukukunun gelişimine hem de dönüşüm ile beraber yeniden şekillenen ihtiyaçlara cevap vermeye katkı sunduk. Yüzde 70 yerlilik oranına ulaşan, ülkemizin nitelikli ve yüksek teknolojili katma değer üretimine katkı sunan endüstri bölgelerimizin yapısını güçlendirdik. E-Ticaret sektöründeki rekabeti güçlendirecek, tüketicilerimizin faydasını artıracak düzenlemeleri iyi ülke örneklerini dikkate alarak hayata geçirdik. Ülkemizin nükleer enerjideki yasal altyapısını hazırlayarak nükleer enerjiye ilişkin düzenleyici kontrolün ve hukuki sorumluluğun tesisini gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

• BÜŞRA ERKUŞ

Etiketler :