Türkiye'de bir ilk Konya'da gerçekleştirildi! Dakikalık araç kiralanacak

Konya Elektrikli Araçlar A.Ş., Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. Şehirde artık scooter gibi araçlar da dakikalık olarak kiralanabilecek. İlk etapta 4 pilot bölgede kullanıma başlayacak olan projenin hızla yaygınlaşacağını dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Karaca, yüzde yüz elektrikli araçlarla şehirde ulaşımı kolaylaştıracaklarını dile getirdi.
Türkiye'de bir ilk Konya'da gerçekleştirildi! Dakikalık araç kiralanacak

Konya, yeniliklerde öncü olmaya devam ediyor. MÜSİAD üyesi 220 iş insanın ortak bir girişimi olarak kurulan Konya Elektrikli Araçlar A.Ş. (KEA), şehir içi ulaşıma bağlı emisyonları azaltmak ve çevreye daha duyarlı bir ulaşım modeli sunmak vizyonuyla yüzde 100 elektrikli araçlar ile dakikalık araç kiralama hizmeti olan Spark ARI projesinin tanıtımını gerçekleştirdi.

ismail-hakki-karaca.jpg

İLK ETAPTA 4 LOKASYONDA HİZMET VERECEK

İlk etapta, Kent Plaza AVM, Bosna Hersek Mahallesi, Selçuk Üniversitesi ve Meram Yeni Yol mevkii olmak üzere Konya’daki 4 farklı lokasyonda hizmet vermeye başlayacak olan Spark ARI, Android ve iOS işletim sistemine sahip mobil cihazlara indirilecek uygulama ile kullanılabilecek.

2.jpg

'DAKİKALIK KULLAN BIRAK'

2042 Karbon Nötr Şehir Konya” vizyonu kapsamında e-mobilite çözümleri sunmak amacıyla 2022 yılında kurulan Konya Elektrikli Araçlar A.Ş, şu an Konya ve ilçelerinde elektrikli araç şarj istasyonu satış ve işletmesi ile paylaşımlı elektrikli araç kiralama hizmeti veriyor. “Dakikalık Kullan Bırak” sloganıyla yakın zamanda Konya caddelerinde boy göstermeye başlayacak olan Spark ARI 9-10 Mart tarihlerinde Kent Plaza AVM içerisinde ziyaretçilerini bekliyor.

3.jpg

TÜRKİYE'DE İLK OLACAK

Konya Elektrikli Araçlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Karaca, Türkiye'de ilk olacak projeye imza attıklarını söyledi. Trafiği aksatmadan dakikalık araç kiralama hizmetine başlayacaklarını vurgulayan Karaca, "Bir Konya Elektrikli Araçlar girişimimiz olan Spark ARI isimli dakikalık araç kiralama uygulamamızı bugün itibariyle hayata geçiriyoruz. Konya'mızda ilk defa özellikle e-mobilite ve ulaşımın elektrifikasyonu emisyonsuz, daha kolay ulaşılabilir hale getirilmesi için böyle bir girişim üzerinde uzun müddetten beri çalışıyorduk. Şu an itibariyle çok şükür gerçekleştirdik ve tamamladık. Artık önümüzdeki haftadan itibaren araçlarımız öncelikli olarak dört pilot bölgede şehrimizde dolaşmaya başlayacak ve hizmete sunulmuş olacak." dedi.

1-numara.jpg

ŞEHRİN TAMAMINA YAYILACAK

Kısa süre içinde Konya'nın tamamının bu hizmetten yararlanacağını belirten Karaca, "Bundan sonra da şehrimizin tamamında hem araç sayımızı hem lokasyon sayımızı artırarak Konyalılara hizmet vermeye başlayacağız. Türkiye'de de bu alandaki ilk olan bu girişimi, yüzde yüz elektrikli, bataryaları değiştirilebilir, iki kişilik, trafiği de aksatmadan emisyonsuz, gürültüsüz bir ulaşım modelini şehrimize taşımaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Tüm Konyalıları da hizmetlerimizden faydalanmaya davet ediyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

4.jpg

5.jpg

6.jpg

Etiketler :