Türkiye'de E-ticareti Şekillendiren İsim: Mehmet Salih Toğuç Kimdir?

Türkiye'de E-ticareti Şekillendiren İsim: Mehmet Salih Toğuç Kimdir?
Türkiye'de E-ticareti Şekillendiren İsim: Mehmet Salih Toğuç Kimdir?

Kariyerine resmi e-ticaret uzmanı olarak yön veren Mehmet Salih Toğuç, Türkiye’de e-ticareti şekillendiren isim olarak öne çıkmaktadır. Amazon ADS ve Payoneer gibi dünya devi şirketlerin resmi iş ortağı olan Toğuç, e-ticarete adım atmak isteyen binlerce kişiye yol haritası çizen eğitimler vermektedir. Peki, Mehmet Salih Toğuç kimdir ve Amazon e-ticaret yolculuğu nasıl başlamıştır?

26 Nisan 1999 tarihinde Van’da dünyaya gelen Mehmet Salih Toğuç, çocukluğunu İstanbul’da geçirmiştir. İlk ve ortaöğretim eğitimini İstanbul’da tamamlayan Toğuç, Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden mezun olmuştur.

Marmara Üniversitesi’nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde ise Bilgisayar Programcılığı üzerine eğitim alan Toğuç, kariyerine yazılım satış yöneticisi ve yazılım geliştirme uzmanı olarak devam etmiştir.

Liderlik ve iş zekâsı özellikleriyle kariyerinde yeni bir sayfa açmak isteyen Mehmet Salih Toğuç, girişimci ruhuyla İstanbul Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen 45 saatlik “Eğiticinin Eğitimi Sertifika Programı’nı tamamlayarak e-ticarete başlamak isteyenlere eğitim vermeye başlamıştır.

Güncel olarak 50.000’den fazla kişiyi e-ticarete yönlendiren Mehmet Salih Toğuç, Türkiye’de yeni e-ticaret uzmanları yetişmesine olanak sağlamıştır. E-ticaret alanında derinlemesine bilgi ve uzmanlığa sahip profesyonel bir e-ticaret uzmanı olan Toğuç, eğitim verme ve sertifika dağıtma hakkını yasal bir zemine oturtarak kursiyerlerine e-Devlet’te görünen resmi sertifika verilmesine destek olmuştur.

E-ticaret alanındaki bilgi ve birikimini daha geniş bir kitleye aktarmayı hedefleyen Mehmet Salih Toğuç, e-ticarette güven sağlayan eğitimleriyle ilgili şu sözleri söylüyor:

“Zamandan ve mekandan bağımsız döviz kazanmak hayal gibi biliyorum. Fakat gerçekten girişimci ruha sahip olanlar ve o adımı atmaya cesaret edenler için hayallerini gerçekleştirmek hiç de zor değil. Bu güne kadar 50.000’den fazla kişiye e-ticaret öğrettim ve Amazon e-ticarette başarılı bir satıcı olmaları için yol haritası çizdim. Bunu nasıl başardın diye sorarsanız ben öğrencilerimin başarabileceklerine inandım, onlar da bana güvendi. Çünkü iki tarafında bildiği bir şey vardı: Ben başarmıştım!”

2024’ün e-ticarete yön verecek bir yıl olduğunu da vurgulayan Toğuç, hayali e-ticaret uzmanı olmak olan herkesi e-ticaret eğitimleriyle tanışmaya davet etti.