Türkiye'de kulüplerde yaşanan koronavirüs vakaları

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in ligleri "12 Haziran'da başlatacağız" açıklamasının hemen ardından kulüplerde koronavirüs vakaları yaşanmaya devam ediyor.
Türkiye'de kulüplerde yaşanan koronavirüs vakaları

Hatırlayalım... İlk önce hangi kulüpte koronavirüs vakası görülmüştü?

Bilindiği üzere ilk olarak Fenerbahçe Beko kulübü, bazı oyuncular ile idari kadro çalışanlarında yeni tip koronavirüs (Covid-19) belirtilerine rastlandığını açıklamış, daha sonra ise Futbol A takımda yapılan tetkikler sonucunda bir oyuncu da ve bir sağlık heyeti çalışanında yeni tip koronavirüs bulgularına rastlandığını belirtmişti. 

Daha sonra yapılan açıklamalarda ise, Fenerbahçe Beko İdari Menajeri Cenk Renda ve medya sorumlusu İlker Üçer'in koronavirüse yakalandığı bildirilmişti. 

Sarı-Lacivertli kulüpte, geçtiğimiz günlerde bir koronavirüs vakası daha yaşandı. Kulüpten yapılan açıklama şu şekilde:

"7 Mayıs günü yapılan açıklamada, Yapılan bu ilk testlerin elimize bu akşam ulaşan sonuçlarına göre Samandıra çalışanlarımızdan birinin sonucu pozitif tespit edilmiş, bir diğer çalışanımız da şüpheli durumdadır. İki çalışanımızın da sağlık durumu detaylı takibe alınmış, yarın ikinci teste gireceklerdir."

Fenerbahçe'den sonra Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, sarı kırmızılı takımın ikinci başkanı Abdürrahim Albayrak ve başkan yardımcısı Yusuf Günay da koronavirüs test sonucu pozitif çıkan isimler olmuştu. 

Bir başka Süper Lig ekibi MKE Ankaragücü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile, bir oyuncusunun koronavirüs test sonucunun pozitif çıktığını ve gerekli tedavisine başlandığını açıklamıştı. 

Süper Lig kulüplerinin dışında TFF 2. Lig takımlarından Tuzlaspor kulübü de takımın malzeme görevlisinin koronavirüse yakalandığı öğrenilmişti. 

Bir başka TFF 2. Lig ekibi İnegölspor'da kulüp müdürü Yavuz Memiş ve takım masörü Ergülü Altunkaya’nın koronavirüsü testi pozitif çıkmıştı. 

Bugün gün içinde TFF 2. Lig ekiplerinden Sancaktepe Futbol Kulübü de yaptığı paylaşım ile, "teknik heyetten 2, futbolculardan 4, çalışanlarımızdan 3 kişide test sonuçları pozitif çıkmıştır. Hiçbirinde hastaneye gitmeyi gerektirecek bir bulgu yoktur." açıklaması yaptı. 

Beşiktaş Futbol Kulübü, bir futbolcu ve bir çalışanda koronavirüs tespit edildiği açıkladı. 

Bir başka Süper Lig ekibi Kayserispor, yapılan koronavirüs (Kovid-19) taramasında bir idari personelinde sonucun pozitif çıktığını bildirmişti. 

Hatıranacağı üzerine Ajansspor Muabiri Erdal Cömert'in "Liglerin başlatılmasına bilim adamları karşı. Siz tüm sorumluluğu alıyor musunuz" sorusuna cevap verirken de sayın Özdemir, biraz topu dolaştırdı. Bir sıkıntı yaşanması halinde yeniden durum değerlendirmesi yapılacağını söyledi.

Lig oynanırken koronavirüs vakası çıkarsa ne olacak? sorusuna Özdemir, "Elimizde 10 ayrı senaryo var. Bu senaryoyu bakanlıkarla paylaştık. Yarın Sağlık Bakanlığı'na başvuracağız. Ligi oynayarak tamamlamak istiyoruz. Ana hedefimiz sağlık. Ankaragücü'nde bir virüs vakası yaşandı ama bundan sonraki yapılacak yol haritamızı Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu'nun kararı ile alacağız. Kendi başımıza bir karar alarak yola devam etmek istemiyoruz. Futbolun nasıl oynanacağına dair kararlarımızı bir bülten halinde yayınlayacağız." şeklinde konuşmuştu. 

Türkiye'de koronavirüse (Covid-19) yakalanan isimlerden biri de Fenerbahçe'nin efsane kalecisi ve en fazla milli olan futbolcu Rüştü Reçber olmuştu. 

Ajansspor