Türkiye'de yeni bir dönem başlıyor
Başbakan Yardımcısı Arınç, bazı milletvekillerinin TBMM çalışmalarına başörtülü katılmasını değerlendirirken, 'Türkiye bu olgunluğu gösterdi. Yeni bir dönem başlıyor' dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vakıflar Genel Müdürlüğünce restore edilen Aslanhane Camisi'nin açılışında, kadın milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu'na başörtüsüyle gelmesi konusunda açıklama yaptı. Arınç, TBMM'nin dün çok başarılı bir sınav verdiğinin söyledi.
TBMM'nin ilk meclise yakışan olgunluğu gösterdiğini ifade eden Arınç, "Adeta dün Meclisimizdeki müzakereler, Cumhuriyetimizin kuruluşunda, milli mücadele ve bağımsızlık savaşı verildiğinde, Hacı Bayram Camisi'ndeki namazdan sonra dualarla hatim şeriflerle yapılarak açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk dönemlerine yakışan, Türkiye'nin her yerini temsil eden, her farklı düşüncenin içerisinde barındığı, ilk Büyük Millet Meclisi gibi çok netameli olduğu düşünülen, geçmişte çok acı olayların yaşanmasına sebebiyet verdiğini bildiğimiz bir olayı büyük bir sükunetle, büyük bir olgunlukta ve takdirle karşıladı" dedi.
Bunda bütün siyasi partilerin katkısı olduğun dile getiren Arınç, " Onlara tekrar teşekkür ediyorum. Başkanlık Divanının katkısı vardır. Konuşmacıların, grup başkan vekillerinin ve milletvekili arkadaşlarımızın katkısı vardır" diye konuştu.
Bu olgunluk hayranlık ve sevinçle karşılandı
"Dün kavga bekleyen, saldırı bekleyen, işgal bekleyen, fiili ve sözle saldırılarla birbirimizi üzecek bir çatışmayı bekleyenlerin hevesleri kursağında kaldı" ifadesini kullanan Arınç, bütün Türkiye'nin bu olgunluğu büyük bir hayranlık ve sevinçle izlediğini vurguladı.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde böyle güzel günlere tanık oldukları için kendilerini çok mutlu hissettiklerini anlatan Arınç, buna vesile olan milletvekillerine teşekkür etti.
Anayasa'da Türkiye Cumhuriyeti Devleti "Laik, sosyal, hukuk devletidir. Demokratik bir devlettir" diye yazılı olduğunu ifade eden Arınç, laiklik ilkesinin 1937'de Anayasa'ya girdiği günden beri hiç çıkmadığını ve çıkmasına da gerek olmadığını vurguladı.
Arınç, "Çünkü gerçek laiklik din ve vicdan özgürlüğüdür, herkesin inanıcına saygı göstermektir. İnancını yaşamak isteyen insanların da ibadetini mutlaka her şekilde yapabilecekleri ve dinin emrettiği biçimde de hayatını tanzim edebileceklerini bir özgürlük olarak kabul eder. Geçmişte buna karşı düşünceler vardı ama Türkiye artık farklı bir Türkiye. Türkiye yeni bir Türkiye" diye konuştu.
Türkiye bunu anladı ve kabul etti
Türkiye'nin demokraside çok merhaleler katettiğini, insanların özgürlük alanlarını daha da çok genişlettiğini, yasakları küçücük hale getirdiğini belirten Arınç "Eğer bir bayan, bir kadın milletvekili ise ve 'Başımı örtmem gerekiyor, bu şekilde Meclis çalışmalarına katılmak istiyorum' derse buna hiç karşı çıkılmaması, laikliğin aynı zamanda bir gereğidir. Türkiye bunu anladı ve kabul etti. Başörtüsüyle seçilen halkın karşısına çıkan mazbatasını alan milletvekilinin Genel Kurul, komisyon çalışmaları veya Meclis'in herhangi bir yerinde faaliyet göstermesinde hiçbir engelin olmaması gerekir. Türkiye bu olgunluğu gösterdi, Meclis bu olgunluğu gösterdi. Yeni bir dönem başlıyor Türkiye'de bu yeni dönem milletimize ülkemize hayırlı olsun" dedi.
Bakmadan Geçme
Barışma teklifi dehşete dönüştü: Eski kayınvalidesini öldürüp intihar etti
İnşaatta can pazarı: İş makinesi ile duvar arasında sıkışan işçi öldü
Konya'daki firmadan dev iş birliği
Konya'daki şehit polis davasında tır şoförü konuştu
Başından vurulan genç hayatını kaybetti
Konya'da polisin dikkati kaçakçılığı önledi! Valizinden silah fabrikası çıktı