Türkiye'de zirvede yer alıyorlar, hedef dünyanın en büyüğü olmak

Türkiye'de alanında zirvede bulunan Çelikray Asansör Kılavuz Rayları firması, dünyanın en büyüğü olmayı hedefliyor. Konyalı ve Karabüklü iki ailenin ortaklığıyla kurulan ve yönetilen Çelikray, bu hedefi doğrultusunda çalışmalarına ve yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.
Türkiye'de zirvede yer alıyorlar, hedef dünyanın en büyüğü olmak

Çelikray Asansör Kılavuz Rayları firması, sektörde Türkiye'nin lideri oldu. 30 yılı aşkın süredir markalarının büyüyerek yoluna devam ettiğini söyleyen Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Emre Paşalak, "Konyalı ve Karabüklü 2 ailenin ortaklığıyla şirketimizin kuruluşu gerçekleştirildi. 1993 yılında kurulan ve demir çelik alanında hizmet veren firmamızda asansör kılavuz rayları üretmekteyiz. Sektörümüzde lider konumdayız. 30 yıla aşkın süredir sektördeyiz. Asansör kılavuz rayları, asansör kabininin aşağı yukarı dikeysel hareketlerinde sallanmadan konforlu ve güvenli bir şekilde hareket etmesini sağlıyor." ifadelerini kullandı.

yunus-emre-pasalak-celikray.jpg

50'DEN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT

Çelikray ailesi olarak 50'den fazla ülkeye bizzat ihracat gerçekleştirdiklerini kaydeden Yunus Emre Paşalak, "Asansör üreticileri, montajcıları ve ihracatçılarıyla çalışıyoruz. 50’yi aşkın ülkeye direkt ihracat yapıyoruz. Ortadoğu, Amerika ve Asya kıtasına, İtalya’dan İngiltere’ye kadar dünyanın dört bir yanına ihracatımız söz konusu. Ayrıca çalıştığımız firmalarla birlikte dolaylı yoldan yaptıklarımızla yaklaşık 100 ülkeye ulaşıyoruz." dedi.

celikray-konya-karabuk-1.jpg

TÜRKİYE'DE SEKTÖRÜN LİDERİ

Firmalarının Türkiye'de lider konumda olduğunu dünyada da birinci sıraya yerleşmek için çaba gösterdiğini vurgulayan Yunus Emre Paşalak, "Türkiye’de lider konumdayız. Dünya’da da Çin’den sonraki en büyük fabrikaya sahibiz. Yıllar geçtikçe de bunu sağlamlaştırarak dünyanın en büyük ray fabrikası olmayı hedefliyoruz. Şu anda Türkiye’nin ihtiyacının 4-5 katını üretebilecek kapasiteye sahibiz. İhracat yapmak bizim için tercih değil zorunluluk. 2019-2020 ve 2021 yıllarında ISO 500 listesinde ikinci 500’e girmeyi başardık. Burada ciro anlamında da üretim noktasında da iyi bir noktadayız." şeklinde konuştu.

ÜRETİM TESİSİ KARABÜK'TE

Çelikray'ın üretim tesisinin Karabük'te olduğuna dikkat çeken Yunus Emre Paşalak, "Konya’da merkez, İstanbul’da da bölge satış ofisimiz bulunuyor. Fabrikamız Karabük’te yer alıyor. Orada haddehanemiz var. Yaklaşık 175 bin metrekare açık alanda yatırımlarımız devam ediyor. Yeni bir arazi satın almış durumdayız. Üzerine tekrar fabrika yapacağız. Şu anda 50 bin metrekare kapalı alanda üretim yapmaktayız. Karabük’te vergide ilk 5’teyiz. Burada da güçlü bir konumdayız. Aile şirketi olmamız vesilesiyle her cephede en iyi şekilde mücadele ediyoruz. Şirketimiz şahsımızın olmaktan çıktı ve ülkemize mal oldu. Ülkemizin üreten bir kalesi. Kurum olma yolunda da ilerliyoruz." dedi.

celikray-konya-karabuk-2.jpg

'ÜRETMENİN GÜCÜNE İNANIYORUZ'

Yunus Emre Paşalak, "Normalde şirketler sahiplerine hizmet ederken, bizler şirketimize hizmet ediyoruz. Bunu hem birinci hem de ikinci neslimiz tamamen benimsedi. Bu şekilde şirketimizin iyiliğinin ülkemiz için olacağına, üretmenin gücüne inanan bir noktadayız. Belki de başarımız sırrı buradan gelmektedir." ifadelerini kullandı.

KONYA ASANSÖR'DE TÜRKİYE'DE ZİRVEDE

Konya'nın asansör sektöründe Türkiye'de zirvede yer aldığını söyleyen Yunus Emre Paşalak, "Konya’da düzenlenen Asansör fuarında biz de yerimizi aldık. Beklentimizin çok üstünde katılımcı ve ziyaretçi gördük. Bu fuarın bu seviyede olmasının sebepleri var. Buradaki bütün firmalarımız değer verdi ve sıkı bir hazırlık yaptı. Sektörümüzde Konya dediğimiz zaman üretici bazında ülkemizde birinci sırada. Konya asansör sektöründe Türkiye’nin Çin’i olmuş durumda. Konya’da asansör bazında ihtiyaç duyulan her şeyin üretimi yapılabiliyor. Bu da hem tüccara, hem satıcıya, hem bu işin montajını yapan firmalara gerçekten büyük kolaylık sağlıyor." dedi.

celikray-konya-karabuk-3.jpg

İHRACAT VURGUSU

İhracata özel önem verdiklerini belirten Yunus Emre Paşalak, "Fuar çok profesyonel hazırlanmış. İstanbul ve İzmir’deki fuarlara kıyasla çok daha heyecanlı olarak katıldık. Tabi ki ülkemize ne kadar katma değer kazandırabiliriz ona odaklanmış durumdayız. İç piyasada herkes kardeş. Önemli olan bünyemize şu dönemde bir ihracat daha katabilir miyiz onu düşünüyoruz. Fuar dolu dolu geçti. Yeni tanıştığımız birçok firma oldu. Bizlerden fiyatlar aldılar. Bayilikler noktasında görüşmelerimiz gerçekleşti. Bunlar birer tohum oldu." şeklinde konuştu.

elikray-konya-karabuk-4.jpg

KONYA ASANSÖR FUARI MEMNUN ETTİ

Konya'da düzenlenen asansör fuarının yabancı katılımcıları da memnun ettiğini kaydeden Yunus Emre Paşalak, "Çelikray olarak yılda yaklaşık 5 kez asansör fuarlarına katılıyoruz. Türkiye’deki İstanbul fuarı dünyada ilk 3’tedir. İlk sırada Çin ve ikinci sırada Almanya bulunuyor. Konya Asansör Fuarının da dünyada dördüncü sıraya yerleşeceğini düşünüyorum. Çünkü yurt dışından gelen firmaların, yabancı misafirler de Konya fuarı için bu şekilde söylüyor. Herkes genel tablodan memnun görünüyor. İnşallah hepimiz bu fuardan beklediğimiz verimi alabiliriz. Tüm firmalarımıza başarılar diliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler :