Türkiye'den Avrupa Kupalarına hangi takımlar gidebilecek? İşte Konyaspor'un son durumu

2022-23 sezonunda Türkiye'yi Avrupa kupalarında 5 takım temsil edecek. Peki Konyaspor'un Avrupa gitme durumu nasıl? İşte tüm ihtimaller...
Türkiye'den Avrupa Kupalarına hangi takımlar gidebilecek? İşte Konyaspor'un son durumu

Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor, Rusya'nın UEFA organizasyonlarından men edilmesiyle birlikte, UEFA Şampiyonlar Ligi sezonuna play-off turundan başlamaya hak kazandı.

Ligde bitime iki hafta kala ikinci Devler Ligi bileti için iki aday bulunuyor: Fenerbahçe ve İttifak Holding Konyaspor.

Fenerbahçe, 37. haftada Karagümrük'ü yenmesi halinde son hafta öncesinde ikinci sırayı garantileyecek ve Şampiyonlar Ligi'ne 2. eleme turundan başlayacak.

Kupanın galibi Avrupa Ligi'ne

Gelecek sezon Türkiye'yi UEFA Avrupa Ligi'nde tek takım temsil edecek ve bu takım, Ziraat Türkiye Kupası'nın galibi olacak.

26 Mayıs'ta Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılacak finalde Yukatel Kayserispor ve Demir Grup Sivasspor kozlarını paylaşacaklar.

Finali kazanan takım, UEFA Avrupa Ligi'ne play-off aşamasından dahil olacak.

Konferans Ligi'ne iki takım

Ligi üçüncü ve dördüncü sırada bitiren takımlar ülkemizi gelecek sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde temsil edecekler.

İkincilik için Fenerbahçe'ye karşı iddiasını az da olsa sürdüren Konyaspor, 37. haftada Hatayspor'dan 1 puan alırsa Konferans Ligi'ni garantiliyor.

İki Konferans Ligi bileti için, son iki hafta öncesinde, 64 puanla üçüncü durumda olan Konyaspor'un, 61 puanla dördüncü olan Medipol Başakşehir'in, 58 puanla beşinci olan Aytemiz Alanyaspor'un ve 56 puanla altıncı olan VavaCars Fatih Karagümrük'ün şansı var.

Konferans Ligi bileti alan takımlarımız, turnuvaya 2. eleme turundan başlayacaklar.

Etiketler :