Türkiye'den İtalya ve İspanya'ya Mevlana ile mesaj!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan korona virüsten en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan İtalya ve İspanya'ya yapılacak yardım Etimesgut Askeri Havaalanından bir kargo uçağı ile yola çıktı. Türkiye'nin İtalya ve İspanya'ya gönderdiği sağlık malzemelerinin üzerinde büyük düşünür Mevlana'nın sözü yer aldı
Türkiye'den İtalya ve İspanya'ya Mevlana ile mesaj!

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında büyük can kaybı yaşayan İtalya ve İspanya'ya, Türkiye'den sağlık malzemesi gönderilmesi üzerine harekete geçildi.

1-20200401162113.jpg


ASKERİ KARGO UÇAĞIYLA YOLA ÇIKTI

İHA'da yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan korona virüsten en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan İtalya ve İspanya'ya yapılacak yardım Etimesgut Askeri Havaalanından bir kargo uçağı ile yola çıktı.

2-20200401162113.jpg

"KARANLIĞIN ARDINDA GÜNEŞLER VAR"

Türkiye'nin İtalya ve İspanya'ya gönderdiği sağlık malzemelerinin üzerinde büyük düşünür Mevlana'nın, "Ümitsizliğin ardında nice ümitler var... Karanlığın ardında nice güneşler var..." ifadelerinin yer alması dikkat çekti.

İTALYA'DAN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR MESAJI

Türkiye'den İtalya'ya gönderilen yardımın ardından İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği Twitter hesabı üzerinden bir mesaj yayınladı. Mesajda, "Bu dayanışma göstergesi için Türkiye’ye binlerce teşekkürler!" denildi.

3-035.JPG

YARDIM UÇAĞI MADRİD'E İNDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB),koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında sağlık malzemelerini taşıyan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait uçağın İspanya'nın Madrid kentine iniş yaptığını (TSİ 14.50) bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kovid-19 ile mücadele kapsamında sağlık malzemelerini taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait uçak, İspanya’nın Madrid kentine iniş yaptı" ifadelerine yer verildi.