Türkiye'nin en büyük viyadüğü nerede? Eğiste viyadüğü ne zaman açılacak?

TÜRKİYE'nin en yüksek ayak uzunluğuna sahip Eğiste Hadimi Viyadüğü'nde sona gelindi. Bir çok vatandaş "Türkiye'nin en büyük viyadüğü nerede? Eğiste viyadüğü ne zaman açılacak?" gibi sorular sorarak konuya ilişkin merakını gidermek istiyor. İşte Eğiste viyadüğü ile ilgili detaylar...
Türkiye'nin en büyük viyadüğü nerede? Eğiste viyadüğü ne zaman açılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), 2016'da başlanan Eğiste Hadimi Viyadüğü'nde sona gelindi.

Türkiye'nin en büyük viyadüğü nerede?

İç Anadolu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak viyadük Konya il sınırları içerisinde Bozkır, Sarıoğlan beldesi ile Hadim ilçesi arasındaki Eğiste deresi üzerinde yer alıyor.

Eğiste viyadüğü özellikleri

166 metre ayak uzunluğu ve 1372 metrelik viyadük uzunluğu sayesinde Toros Dağları üzerine kurulan viyadük, Eğiste Deresi'nin bulunduğu vadinin iki yakasını bir araya getirecek. Viyadük, 2 farklı köprü şeklinde projelendirilirken, gidiş-geliş güzergahlarında 2'şer şeritten toplam 4 şerit olarak araç trafiğine hizmet verecek.

egiste-2.jpg

4 bin 400 metre kısalma

İç Anadolu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak viyadüğün tamamlanmasıyla mevcut yoldan 4 bin 400 metre kısalma olacak. Türkiye'nin kuzey- güney aksının önemli arterlerinden olan Konya- Hadim- Taşkent- Alanya güzergahında zaman, seyahat konforu ve sürüş emniyeti ile yol standartlarının yükseltilmesi sağlanacak. Vatandaşın akaryakıttan tasarruf etmesinin de öngörüldüğü projenin Kasım ayında tamamlanması bekleniyor.

Eyiste Viyadüğü bitti mi? Eğiste viyadüğü ne zaman açılacak?

Eğiste viyadüğünde son çalışmalar yapılıyor. Viyadükten test sürüşleri gerçekleştirildi. Kasım ayı içerisinde yapılacak açılış töreni ile bu yolu kullananlar için büyük bir engel aşılmış olacak.

İlgili Haberler
Etiketler :