Türkiye'nin galibiyetinde Konya detayı, Letonya basını yazdı...

Konya'daki mücadelede Letonya'yı 4-0 yenen Türkiye Milli Takımı'nın galibiyeti ve seyirci desteği yurt dışında yankı buldu. Letonya basını oynanan mücadeleyle ilgili "Letonyalı futbolcular dayak yedi, Konya'daki ateşli atmosferde Türkiye'ye yenildiler" ifadesi kullanıldı.
Türkiye'nin galibiyetinde Konya detayı, Letonya basını yazdı...

A Milli Takımımız D Grubu'nda Letonya'yı 4-0 yenmesinin ardından Almanya biletini kaptı. Konya'daki mücadelede taraftar desteğini alan Türkiye Milli Takımı'nın galibiyeti ve seyirci desteği Avrupa'da yankı buldu. İtalyan La Gazzetta dello Sport'ta yer alan haberde şu ifadelere yer verildi; "Montella'nın Türkiye'si maça iyi başladı. Çok pozisyon harcadı ve sonunda golleri atarak şov yaptı"

basin-2.jpg

ANSA YER VERDİ
İtalya'nın en büyük ajanslarından ANSA ise, "Türkiye, Letonya maçının ardından matematiksel olarak gelecek yıl Almanya'da düzenlenecek olan Euro 2024'e katılmaya hak kazandı." Letonya basınından Diena da maça geniş yer ayırdı: "Letonya Milli Takımı, başarılı geçen bir ilk yarının ardından Konya'da Türkiye ile oynadığı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçından 4-0'lık skorla mağlup ayrıldı"

basin-3.jpg

3. KEZ AVRUPA ŞAMPİYONASI
Diena haberin devamında ise taraftarların Letonyalı oyuncuları zorladıklarını belirterek, "Türkiye, İspanya ve İskoçya ile birlikte Euro 2024'e katılmayı matematiksel olarak garantiledi. Fransa, Portekiz ve Belçika ile birlikte Almanya biletini aldılar Letonyalı futbolcular dayak yedi, Konya'daki ateşli atmosferde Türkiye'ye yenildiler" Milli Takım tarihinde ilk kez, üst üste 3 kez Avrupa Şampiyonası'na katıldı..

basin-1.jpg

 Muhabir
Etiketler :