Türkiye'nin ilk yerli ve milli MaaS platformu TRota, Konya'da faaliyete geçiyor

PTT Bilgi Teknolojileri AŞ (PTT Teknoloji) ile Tripy Mobility Teknoloji AŞ (Tripy) arasında Türkiye'nin ilk yerli ve milli MaaS platformu TRota'ya yönelik işbirliği protokolü imzalandı. TRota, ilk olarak Konya'da faaliyete geçecek.
Türkiye'nin ilk yerli ve milli MaaS platformu TRota, Konya'da faaliyete geçiyor

PTT AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, protokol kapsamında, mikromobilite şirketi Tripy ile "TRota Hizmet Olarak Hareketlilik (MaaS – Mobility as a Service)" uygulaması entegre olacak. Böylece son kullanıcılar Tripy hizmetlerine TRota üzerinden erişebilecek.

Vatandaşlar, TRota'nın yol tarifi sorgulama ve yolculuk planlama fonksiyonlarının yanı sıra Tripy'e ait mikromobilite araçlarına aynı arayüz üzerinden ulaşabilecekler.

KONYA'DA FAALİYETE GEÇİYOR

Geliştirilme süreci devam eden TRota, ilk olarak Konya'da faaliyete geçecek. Konya Büyükşehir Belediyesince sunulan toplu taşıma araçları ve diğer ulaşım modlarına bu yolla erişilebilecek.

TRota, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığının desteğiyle, PTT Teknoloji ve İnnova Konsorsiyumu tarafından geliştirilmekte olan "Hizmet Olarak Hareketlilik (MaaS-Mobility as a Service)" uygulaması olarak tanımlanıyor. Uygulamayla vatandaşlara, "yolcu odaklı" bir ulaşım deneyimi sunulması hedefleniyor.

Elektrikli araç paylaşım platformu olan Tripy Mobility ise ulaşıma sürdürülebilir, çevreci, sağlıklı ve yenilikçi mobilite çözümleri sunuyor.

Etiketler :