Türkiye’nin Silikon Vadisi’nin İzmir olması için önemli atak

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, "Türkiye'nin Silikon Vadisi olmaya en yakın şehrinin İzmir olduğunu görüyoruz. Bu...
Türkiye’nin Silikon Vadisi’nin İzmir olması için önemli atak

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, "Türkiye'nin Silikon Vadisi olmaya en yakın şehrinin İzmir olduğunu görüyoruz. Bu nedenle, büyük firmaların İzmir'e çekilmesini çok önemsiyoruz. Microsoft'u da bu kapsamda bir şube açarak fiziki olarak ya da iş birliği temelinde kuracağımız İnovasyon Merkezi'nde görmek istiyoruz" dedi.

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler başkanlığındaki heyet, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu'yu İstanbul'da ziyaret etti.

Ziyarette, İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından proje çalışmaları devam eden "İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi, Gezici Dijital Karavan, Entrepreneur Dashboard "başta olmak üzere dijitalleşme alanındaki projelere ilişkin bir sunum yapıldı.

"Büyük firmaların İzmir'e çekilmesini çok önemsiyoruz"

İzmir'i girişimcilik ve inovasyon kenti olarak konumlandırdıklarını belirten İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, "İzmir Ticaret Odası ailesi olarak,vinovasyon ve girişimciliğin İzmir'de önünün açılması önem verdiğimiz en büyük projemiz. Ülkemizin girişimcilik ve inovasyonda gücünü arttırmak hedefiyle İzmir'in lider kent olarak öncülük etmesini istiyoruz. İzmir, bunun için gerekli olan potansiyele de sahip. Bu potansiyelin hayata geçirilmesi ile ciddi bir büyümenin gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Türkiye'nin Silikon Vadisi olmaya en yakın şehrinin İzmir olduğunu görüyoruz. Bu nedenle, büyük firmaların İzmir'e çekilmesini çok önemsiyoruz. Microsoft'u da bu kapsamda bir şube açarak fiziki olarak ya da işbirliği temelinde kuracağımız İnovasyon Merkezinde görmek istiyoruz. Bu konuda işbirliği ve etkileşim içinde olmamız önem taşıyor" dedi.

Görüşmede, Microsoft ekibi de, Türkiye'de hayata geçirdiği projelere ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Microsoft bünyesinde yazılımcıların, "GitHub ve Yapay Zeka Deneyim Merkezi" projeleri hakkında bilgiler aktarıldı. Ayrıca Microsoft'un yazılımlarını kullanarak hayata geçirilen "Akıllı kamyon, akıllı rüzgar gülü, 2. El araba alım satım platformu, akıllı baston-wewalk", kalite kontrol operasyonları gibi projeler hakkında da bilgi verildi.

Bu teknolojilerde yeni deneyimlerin esas alındığı belirten Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, fabrika akıllı olsun düşüncesinin yanı sıra artık oluşturulan ürün de akıllı olsun anlayışının hakim olduğunu söyledi.

Öte yandan, İZTO tarafından yürütülen "Entrepreneur Dashboard Projesi" için yazılım altyapısı konusunda destek verilebileceği, demo örnekleri paylaşılabileceği, "İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi" projeleri kapsamında ortak etkinlikler düzenlenebileceği, Microsoft Türkiye'nin büyük bir firma olarak İzmir'deki girişimciler ile etkileşim içinde olması hususları da uygun görüldü. Ayrıca Microsoft Türkiye'nin partnerleri ile "İzQ Girişimcilik Merkezi" arasında bağ kurulması ve böylece network havuzunun genişletilmesi hususunda fikir birliğine varıldı. İş birliğinin kapsamı ve detayları hakkında, ocak ayında her iki kurum yetkilileri tekrar bir araya gelerek görüşmelerde bulunacak. Ziyarete, Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcıları Onur Koç ve Tarık Tüzünsü ile Microsoft yöneticileri de katıldı.

İHA