Türkiye'nin tanınan şeflerinden Türev Uludağ, Soma'daki madencilere özel yemek hazırladı

ANKARA (AA) - Türkiye'nin önde gelen şeflerinden Türev Uludağ, Manisa'nın Soma ilçesinde kömür madenlerinde çalışan işçiler için özel yemekler hazırladı.Enerji...
Türkiye'nin tanınan şeflerinden Türev Uludağ, Soma'daki madencilere özel yemek hazırladı

ANKARA (AA) - Türkiye'nin önde gelen şeflerinden Türev Uludağ, Manisa'nın Soma ilçesinde kömür madenlerinde çalışan işçiler için özel yemekler hazırladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Şef Uludağ, Soma'ya iki günlük ziyarette bulundu.

Ziyaretinin ilk günüde iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarından güvenlik önlemlerine ilişkin eğitim alan Uludağ, Soma'daki kömür madenine işçi taşıma bandıyla indi ve kömürün nasıl çıkarıldığını işçilerden dinledi.

Uludağ, ziyaretinin ikinci gününde madencilere yemek hazırlamak için kollarını sıvadı. Kumpir kokoreç, kestaneli arpa şehriyeli pilavı, közlenmiş sebzelerden özel meze ve salata hazırlayan Şef Uludağ, yemekleri madencilerin çalıştığı kömür sahasına götürdü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Uludağ, madenciliğin her zaman zor bir meslek olduğunu bildiğini belirterek, "Ancak buraya gelince öğrendim ki benim sandığımdan çok daha zormuş. Onlara yemek yapmak benim için büyük fırsat. Böyle kahramanlara yemek yapabildiğim için kendimi şanslı hissediyorum. Onlar karanlığı aydınlığa çevirenler." ifadelerini kullandı.

Kaynak: