Türkmen bürolarına PKK saldırısı mı?

Irak Türkmen Cephesi Partisi Siyasi Daire Üyesi Mardin Gökkaya Kerkük’ten Yeni Haber önemli bilgiler aktardı. Referandum sonrasında Türkmen Cephesi bürolarına 7 saldırı olduğunu, bu saldırılarda bir kadın ve bir çocuğun yaralandığını aktardı.
Türkmen bürolarına PKK saldırısı mı?

Mardin Gökkaya, “3 gün içerisinde bürolarımıza 7 saldırı yapıldı. Bir kadın elinden, bir de çocuk göğsünden yaralandı. Kaleşnikof tüfek ile saldırıyorlar ve bazen de el bombası atıyorlar. Referandumu boykot ettiğimiz için kendilerince cezalandırmak istiyor da olabilirler, bir de Türkmenler olarak her zaman burada düzenin sağlanması adına merkezi hükümetten güç istediğimiz için bizi tahrik ederek karşılık vermemizi bekliyor da olabilirler. Bunu bahane ile bize komple saldırma amacı taşıyabilirler. Siyah camlı 2 araçla gelen kimliği belirsiz sivil kıyafetli kişiler bunları yapıyor. Partimizin edindiği son istihbarata göre ise, PKK burada iç karışıklık çıkarmak istiyor. Bunların PKK’lı teröristler olduğu yönde önemli bilgiler de geldi. Burada karakollara şikâyet ettik. Geldiler, baktılar ve tutanak tuttular fakat bir sonuç çıkmadı.” dedi.

TÜRKMENLER TÜRKİYE’Yİ İSTİYOR

Türkiye’ye de çağrıda bulunan Gökkaya, “Türkiye Dış İşleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Türkmenlere zarar gelirse anında müdahale edecekleri yönünde bir konuşması oldu. Bu bizi mutlu etti. Ama Türkmenlerin burada hiçbir şeyi kalmadı. Daha neyi bekliyorsunuz. Zaten can ve mal güvenliğimiz kalmadı, insanlar kaçırılıyor. Sadece bir katliam yapılmadığı kalmıştır. Daha neyi bekliyorlar. Geleceğimizin ne olacağı korkusu bizde oluştu. Kadınlarımız, çocuklarımız tehlike altında. Kerkük içerisinde, Talabani ve Barzani güçleri hakimdir.” diye konuştu.

Salih KÖPRÜLÜ / YENİ HABER GAZETESİ

10-1-2-014.jpg