Türmak yetenekleri keşfediyor

1995 yılında eğitim hayatına başlayan Özel Türmak Okulları, bünyesinde bulanan Anasınıfı, Ortaokul, İlkokul ve Anadolu Lisesiyle eğitim-öğretime devam ediyor.
Türmak yetenekleri keşfediyor

Amaçlarının gelecek nesillerin inşasına olumlu katkı sağlamak olduğunu söyleyen Okul Genel Müdürü İlhan Yılmaz, “Her öğrenci bir yetenektir. Ve biz bu yeteneği birlikte keşfediyoruz” dedi.

ozel-turmak-okullari-genel-muduru-ilhan-yilmaz-1.JPG

Özel Türmak ailesi olarak sistemli çalışıp, toplu hareket ettiklerini belirten Özel Türmak Okulları Genel Müdürü İlhan Yılmaz, “Eğitim felsefemiz gelecek nesillerin inşasına olumlu katkı sağlamak amacıyla ilme ve sanata sevdalı, okuyan, araştıran, mutlu, başarıya ulaşmış örnek şahsiyetli gençler yetiştirmektir” ifadelerini kullandı. Türmak Eğitim Kurumu’nun vakıf olarak işlediğinin bilgisini veren Yılmaz, “Eğitim-öğretim adına kazanılan her türlü para okul içerisinde eğitim ve öğretime harcanıyor. Bizim varoluş amacımız; ‘Alanında uzman öğretim kadrosu ile kurumsal kimliği olan her öğrenci bizim için özeldir’ anlayışına sahip karakter ve akademik başarıyı beraber yürüten, disiplin ve istikrarı başarının vazgeçilmez şartı gören, öğrencisini hayata ve mesleğe hazırlayan, sevgi ve bilgi temelli bir okul olmaktır. Misyonumuz ise; tam donanımlı bir şekilde akademik başarısı en üst seviyede olan, okumayı yaşam tarzı kabul eden, sorumluluk sahibi, güzel ahlaklı nesiller yetiştirmektir. Bu misyon ve vizyon doğrultusunda da ekiple beraber çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

turmak-yetenekleri-kesfediyor-1.jpg

‘25 YILINI TAMAMLAMIŞ KÖKLÜ BİR KURUMUZ’

Türmak Okulları’nın 25 yılını tamamlamış köklü bir kurum olduğunu dile getiren Yılmaz, “Bu süre zarfında zaman zaman inişler çıkışlar yaşandı. Ama 2015-2016 yılından itibaren asıl sahipleri Türmak Şirketler Grubu tarafından işletilmesi ile ilk adım atılmış oldu. Bundan sonraki süreçte tabi başarının arka planında bir kaliteli öğrenci, kaliteli öğretmen kadrosu ve kaliteli bir sisteme ihtiyaç var. Yani 3 kalitenin bir arada olması gerekiyor. Türmak Okulları Yönetimi olarak 80 üzerinde çalışma yaptık. Ardından bu sisteme uyan öğretmen kadromuzu oluşturduk” diye konuştu. 

turmak-yetenekleri-kesfediyor-2.jpg

‘BURSA ÇOK ÖNEM VERDİK’

En önemli amaçlarından birinin de kaliteli eğitim imkanı bulamayan öğrencilerin okula kazandırılması olduğunu kaydeden Yılmaz, şunları aktardı:” Biz, yüzde 10’dan başlayıp yüzde 100’e kadar birçok öğrenciye sınırsız şekilde burslar verdik. Geçen seneki oranlarımızdan bahsedecek olursak yüzde 87’si başarıyla ödüllendiriliyor. Yani hemen hemen 10 öğrencimizden 8 tanesi bir şekilde burstan faydalanmış oluyor. Gerçekten ticari olarak düşünüldüğünde, sadece başarıya yönelik düşünüldüğünde bunları yapmanız mümkün değil ama bizim yönetim kurulumuz bu konuda bize sonsuz destek veriyor bu destekten dolayı da ivmemiz son 3 senede artarak devam ediyor.”

turmak-yetenekleri-kesfediyor-7.JPG

‘ÖĞRENCİ SAYIMIZDA YÜZDE 20 ARTIŞ VAR’

Türmak Okulları’nın öğrenci sayısında yüzde 20 artış yaşandığının bilgisini veren Yılmaz, “Bizim 11 tane öğrencimiz Tıp Fakültesine tercihlerini yaptılar. Mezun verdiğimiz öğrencilerimizin yüzde 25’i Tıp Fakültesi’ni kazanabilecek puanı alıyor. Onun yanında öğrencilerimizi, köklü üniversitelere gönderiyoruz. Yerleştirme oranlarımızda da Fen Liselerinin, Anadolu Liselerinin üzerindeyiz. Bunlar bizim açımızdan oldukça memnuniyet vericidir. Bunlar bize hep öğrenci olarak geri dönüyor. Yani biz buradaki sürece baktığımızda öğrenci sayımızda yaklaşık yüzde 20’lik bir artış var. Özel okulların kontenjanlarının yüzde 50’nin altında olduğu bir Türkiye’de ve birçok özel okulun kapandığı bir süre içerisinde hem mevcut oranı koruyup hem de büyüme ivmesinde baktığımızda böyle bir ivmeyi yakalamak da bizlere mutluluk veriyor” şeklinde vurguladı.

turmak-yetenekleri-kesfediyor-8.jpg

‘DEĞERLER EĞİTİMİNE ÖNEM VERİYORUZ’

Özel Türmak Okulları olarak değerler eğitimine çok önem verdiklerinin altını çizen Yılmaz, “Öğrenci değerler eğitimi çalışmalarına milli manevi değerlerle hayatına devam etmeli ve yaşamalı, olayları o değerleriyle yorumlayabilmelidir. Bu bizim açımızdan çok önemli. O yüzden değerler eğitimi çalışmaları Türmak Okullarında çok farklı bir yere sahip. Anasınıfından Anadolu Lisesinin sonuna kadar ki süreç içerisinde biz öğrencilerimize değerler eğitimi veriyoruz” ifadelerine yer verdi. Yılmaz, şöyle konuştu: “Bir akademik beklenti zaten yapmak zorundasınız. Biz buna akademik başarıya ulaşılsın da nasıl ulaşılırsa ulaşılsın değil belli bir kurallar kaideler çerçevesinde ve bizim özümüzden kopmadan bu çalışmaları yürütelim arzusu içerisindeyiz. Öğrencilerimizin yeteneklerini keşfedebilmelerini, sporsal faaliyetlerle sağlıklı bir vücuda sahip olabilmeleri adına sporsal ve kültürel faaliyet çalışmalarına da çok önem veriyoruz. Geçen yıl toplam Konya genelinde 32 tane derece aldık. Konya genelinde olduğu gibi Türkiye genelinde de var.”

turmak-yetenekleri-kesfediyor-7.JPG

‘TEK KANATLI BİR KUŞ UÇAMAZ’

Akademik başarının tek başına yeterli olmadığına vurgu yapan Yılmaz, “Tek kanatlı bir kuş uçamaz.  15-16 Şubat’ta Konya genelinde bursluluk sınavlarımızı gerçekleştirdik. Bursluluk sınavımıza da çok büyük bir ilgi oldu. 3 bin 500 üzerinde müracaat vardı. Anadolu lisemizle yeni tanışacak arkadaşlarımızla ilgili iyi bir ivme, güzel bir beklenti var. Biz de o beklentiyi karşılamak adına bismillah dedik. Buradaki temel ölçüm gelişim ve dönüşümdür. Biz her gün yeni bir şeylerle kendimizi geliştirmek dönüştürmek zorundayız. Eğitim öğretim artık yenilenme dönemindedir. Çok fazla sayıya ulaşmaktan ziyade sürdürebilirlik çok önemlidir. Disiplin ve istikrar bizim için vazgeçilmez temel iki şarttır” diyerek sözlerini noktaladı.  

turmak-yetenekleri-kesfediyor-3.JPG

turmak-yetenekleri-kesfediyor-4.JPG

turmak-yetenekleri-kesfediyor-5.JPG

turmak-yetenekleri-kesfediyor-6.jpg

turmak-yetenekleri-kesfediyor-9.JPG

turmak-yetenekleri-kesfediyor-10.JPG

turmak-yetenekleri-kesfediyor-11.JPG

turmak-yetenekleri-kesfediyor-12.JPG

turmak-yetenekleri-kesfediyor-13.jpg

turmak-yetenekleri-kesfediyor-14.jpg

turmak-yetenekleri-kesfediyor-16.jpg

turmak-yetenekleri-kesfediyor-15.jpg

 

•MACİT ULUÇAMLIBEL / YENİ HABER GAZETESİ