Turnuva dengeleri değiştirebilir, Konyaspor'dan kaç isim var?

Afrika Uluslar Kupası’nın başlamasına kısa bir süre kaldı. 13 Ocak-11 Şubat arasında oynanacak olan turnuvaya Süper Lig’den yaklaşık 80 futbolcu katılacak. 7 hafta oynamayacak olan futbolcuların yokluğu ligin kaderini değiştirebilir. Konyaspor’dan Paz turnuvaya davet edildi.
Turnuva dengeleri değiştirebilir, Konyaspor'dan kaç isim var?

Afrika Uluslar Kupası’na günler kala Türkiye’den turnuvaya gidecek oyuncu sayısı şekilleniyor. 13 Ocak- 11 Şubat tarihleri arasındaki turnuva nedeniyle ligimizden yaklaşık 80 futbolcu Fildişi Sahilleri’ne gidecek. Afrika Kupası’na katılacak 24 takım, 55 kişilik “geniş kadrolarını” açıklandı. Bu liste Şampiyona’ya doğru, Milli takımlar tarafından tam şekillendirilerek güncelleneceği belirtildi.

sayilar-belli-oluyor.jpg

PAZ TEKLİF ALDI

Afrika Kupası’nın düzenleneceği tarihlerde Süper Lig’de 19, 20, 21, 22, 23, 24 ve 25. hafta maçları oynanacak. Şampiyona, Süper Lig’de bazı takımları olumsuz etkileyecek. Şampiyonluk yarışında ve küme düşme hattında kritik mücadelelerde takımlarından ayrı kalacak futbolcular, Süper Lig’de dengeleri değiştirebilir. Konyaspor’dan Angolalı oyuncu Bruno Paz, milli takımından davet aldı.

ligin-dengesi-degisebilir.png

Sayılar belli oluyor

Süper Lig’den davet almaları galinde Afrika Kupası’na gidecek futbolcu sayıları hazırlandı. Buna göre Beşiktaş’tan 8, Çaykur Rizespor, Kayserispor, Samsunspor ve İstanbulspor’dan 6, Başakşehir- Hatayspor- Adana Demirspor ve Gaziantep FK’dan 5, Sivasspor-Trabzonspor-Kasımpaşa ve Pendikspor’dan 4, Galatasaray- Fenerbahçe- Karagümrük 3, Ankaragücü, Alanyaspor, Antalyaspor ve Konyaspor’dan 1 futbolcunun 19-25 haftalar arasındaki maçlarda forma şansı bulması beklenmiyor.

ligin-dengesi-degisebilir.jpg

 Muhabir
Etiketler :