1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. Turska: Miran dan u Istanbulu zbog ograničenja protiv COVID-19
Turska: Miran dan u Istanbulu zbog ograničenja protiv COVID-19

Turska: Miran dan u Istanbulu zbog ograničenja protiv COVID-19

Vikendom, između 10 i 17 sati, građani će moći posjetiti najbližu tržnicu, prodavnicu povrća, mesnicu i prodavnicu suhog voća, osim osoba starijih od 65 i maloljetnika te pod uslovom da ne koriste automobil

A+A-

Zbog mjera uvedenih u cilju suzbijanja širenja koronavirusa i ramazana, svetog mjeseca muslimana, na ulicama Istanbula može se vidjeti samo mali broj građana, javlja Anadolu Agency (AA).

U gradu na dva kontinenta nema gužvi u saobraćaju, a mali broj građana mogao se vidjeti na autobuskim i metro stanicama.

Policija patrolira gradom kako bi se građani pridržavali propisanih mjera.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan u utorak je saopćio nove mjere protiv COVID-19, koje su stupile na snagu, a trajat će prve dvije sedmice ramazana, mjeseca posta muslimana.

Među novim restrikcijama je i produženi policijski sat tokom radne sedmice koji sada počinje u 19 sati (ranije je bio u 21 sat) i trajat će do 5 sati, za vrijeme kojeg će biti zabranjeno kretanje između gradova, osim u hitnim i neophodnim situacijama.

Radna mjesta će, uz iznimke radi poštivanja policijskog sata, biti otvorena radnim danom između sedam i 18 sati.

Vikendom, između 10 i 17 sati, građani će moći posjetiti najbližu tržnicu, prodavnicu povrća, mesnicu i prodavnicu suhog voća, osim osoba starijih od 65 i maloljetnika te pod uslovom da ne koriste automobil.

Osobe u dobi od 65 i više godina radnim danom moći će izlaziti van između deset i 14 sati, a oni mlađi od 18 godina između 14 i 18 sati.

HABERE YORUM KAT