1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. Turska: Nastavljeno gašenje požara u nekoliko distrikta u provinciji Mugla
Turska: Nastavljeno gašenje požara u nekoliko distrikta u provinciji Mugla

Turska: Nastavljeno gašenje požara u nekoliko distrikta u provinciji Mugla

Na terenu su ministri unutrašnjih poslova Suleyman Soylu, poljoprivrede i šumarstva Bekir Pakdemirli te kulture i turizma Mehmet Nuri Ersoy

A+A-

U toku su akcije gašenja šumskih požara u distriktima Marmaris i Koycegiz, u turskoj provinciji Mugla, javlja Anadolu Agency (AA).

Požar koji je prije šest dana izbio u mjestu Sirinyer, u naselju Armutalan, potpomognut vjetrom proširio se na naselja Icmeler, Turunc, Osmaniye, Bayir, Ciftlik, Turgut, Hisaronu i Orhaniye.

Ekipe su i tokom noći nastavile aktivnosti kako bi požar zadržale pod kontrolom. Helikopteri i avioni upućeni su na to područje kako bi pomogli u akcijama gašenja požara.

Požar u Marmarisu gasi i grupa pri Ministarstvu za vanredne situacije Azerbejdžana. U gašenju požara učestvuju vatrogasci i iz okolnih provincija, spasilačke ekipe, ali i građani.

U toku su i akcije gašenja požara s kopna i iz zraka kako bi se stavio pod kontrolu požar koji je izbio u naselju Agla, u distriktu Koycegiz, a proširio se na veliko područje.

Nastavljena je i borba protiv vatrene stihije u naselju Cokek, u distriktu Seydikemer.

Na terenu su ministri unutrašnjih poslova Suleyman Soylu, poljoprivrede i šumarstva Bekir Pakdemirli te kulture i turizma Mehmet Nuri Ersoy.

Akcije gašenja požara nastavljene su i u Milasu, Bodrumu i Kavaklidereu, u Mugli.

Požar koji je prije tri dana izbio u naselju Beyciler, u Milasu, proširio se na naselja Oren Turkevleri, Cokertme, Bozolan, Feslegen, Gokbel i Turkevleri, kao i područja u Bodrumu.

U toku su akcije gašenja požara iz zraka, a podršku pružaju ekipe vatrogasnih službi iz nekoliko regija širom Turske. Na područjima na kojima je požar stavljen pod kontrolu, nastavlja se s hlađenjem požarišta.

Poduzet je i niz sigurnosnih mjera kako se požari ne bi proširili na ostala naseljena područja.

U toku su i akcije gašenja požara u Kavaklidereu.

HABERE YORUM KAT