1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. Turska: Neutraliziran jedan od najtraženijih terorista PKK-a
Turska: Neutraliziran jedan od najtraženijih terorista PKK-a

Turska: Neutraliziran jedan od najtraženijih terorista PKK-a

Analizom DNK uzoraka utvrđeno je da je među neutraliziranim teroristima na Amanosu bio i terorist Sengul koji je učestvovao i organizirao brojne terorističke napade i aktivnosti u Turskoj

A+A-

Turske snage sigurnosti izvele su još jednu uspješnu antiterorističku operaciju i neutralizirale jednog od najtraženijih terorista PKK/KCK-a koji je slovio za šefa te terorističke organizacije u Amanosu, javlja Anadolu Agency (AA).

Turski ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu na društvenoj mreži Telegram saopćio je da su na planini Amanos neutralizirana četvorica terorista PKK-a koji su pripremali novi teroristički napad.

Među neutraliziranim je i Ibrahm Sengul koji je koristio i kodno ime Bedrettin Bedirhan, a za kojim je bila raspisana i crvena potjernica.

Operacija je izvedena uz pomoć bespilotnih letjelica u oktobru prošle godine.

Analizom DNK uzoraka utvrđeno je da je među neutraliziranim bio i terorist Sengul koji je učestvovao i organizirao brojne terorističke napade i aktivnosti širom Turske.

Terorist Sengul je u redovima PKK-a bio 28 godina, a Turska je nudila i novčanu nagradu za informacije koje mogu dovesti do njegovog hvatanja i to u iznosu od deset miliona lira.

HABERE YORUM KAT