Turska oštro osudila antiislamski tvit holandskog ekstremnog desničara Wildersa

Predsjednik Uprave za vjerske poslove Republike Turske Ali Erbas najoštrije je osudio objavu Geerta Wildersa za koju je kazao da je potpuno neprihvatljiva
Turska oštro osudila antiislamski tvit holandskog ekstremnog desničara Wildersa

Glasnogovornik vladajuće turske Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Omer Celik reagovao je na antiislamski tvit koji je objavio ekstremni desničar, holandski parlamentarac Geert Wilders, javlja Anadolu Agency (AA).

Wilders, čelnik ekstremno desničarske Stranke za slobodu (PVV), objavio je kratki video snimak na Twitteru u kojem napada islam i muslimanski mjesec posta ramazan.

“Oni svojim rasističkim i fašističkim umom predstavljaju neprijatelje čovječanstva. Upravo zbog toga se neprijateljstvo protiv čovječanstva krije tamo gdje postoji neprijateljstvo i prema islamu”, naveo je Celik na Twitteru te dodao:

"Neprijatelji islama također mrze migrante, siromašne ljude i strance."

Predsjednik Uprave za vjerske poslove Republike Turske Ali Erbas također je najoštrije osudio Wildersovu izjavu za koju je kazao da je potpuno neprihvatljiva.

"Pozivam međunarodnu zajednicu na savjesnu borbu protiv rasističkog mentaliteta koji potiče islamofobiju i nasrće na socijalni mir", rekao je Erbas.