1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. Turska: Tokom februara neutralizirano 78 terorista
Turska: Tokom februara neutralizirano 78 terorista

Turska: Tokom februara neutralizirano 78 terorista

Zamjenik ministra unutrašnjih poslova Turske Ismail Catakliu rekao da je u akcijama uništeno 180 skloništa i pećina koje su koristili teroristi, te zaplijenjeno 88 komada oružja, 21 mina i ručno izrađeni eksploziv, 43 ručne bombe...

A+A-

U akcijama snaga sigurnosti Turske tokom februara neutralizirano je 78 terorista, kazao je glasnogovornik i zamjenik ministra unutrašnjih poslova Turske Ismail Catakli, javlja Anadolu Agency (AA).

Catakli je na konferenciji za novinare izrazio saučešće porodicama 11 turskih vojnika koji su položili živote kao šehidi u nedavnoj helikopterskoj nesreći na istoku zemlje.

Iznoseći podatke o akcijama turskih snaga sigurnosti provedenih tokom februara, Catakli je rekao da su u ruralnim područjima izvedene 7.032, a u gradovima 1.583 akcije.

"U tim akcijama neutralizirano je ukupno 78 terorista, od kojih je 58 uhvaćeno, a 20 se predalo. Radi se o 59 terorista koji su pripadnici PKK/KCK, 18 pripadnika ISIS-a i jedan pripadnik ljevičarske terorističke organizacije", kazao je Catakli.

Naveo je da je u akcijama uništeno 180 skloništa i pećina koje su koristili teroristi, te zaplijenjeno 88 komada oružja, 21 mina i ručno izrađeni eksploziv, 43 ručne bombe, 375 kilograma eksploziva i 10.716 komada razne municije.

 

HABERE YORUM KAT