Turska: Uhapšena 22 državljana Iraka osumnjičena za članstvo u ISIS-u

Pripadnici Odjela za antiterorističku borbu pri policijskoj upravi u Ankari izveli vrše pretrese na više lokacija i to po nalogu tužilaštva koje vodi istragu o osobama povezanim sa terorističkim odlascima na ratišta
Turska: Uhapšena 22 državljana Iraka osumnjičena za članstvo u ISIS-u

U okviru velike policijske akcije u Turskoj su jutros slobode lišene 22 osobe osumnjičene za povezanost s terorističkom organizacijom ISIS, javlja Anadolu Agency (AA).

Pripadnici Odjela za antiterorističku borbu pri policijskoj upravi u Ankari izveli vrše pretrese na više lokacija i to po nalogu tužilaštva koje vodi istragu o osobama povezanim sa terorističkim odlascima na ratišta.

Do sada su slobode lišena 22 osumnjičenika, a riječ je o Državljanima Iraka.

Turska je 2013. godine bila među prvim državama koje su ISIS proglasile terorističkom organizacijom. Teroristi ISIS-a su u više navrata izvodili napade u Turskoj. U najmanje deset bombaških i četiri oružana napada teroristi ISIS-a su u Turskoj ubili 315 ljudi, a stotine osoba je povrijeđeno.

Turske snage vode odlučnu borbu protiv terorizma i provode opsežne operacije protiv terorističkih grupa ISIS, PKK-a, FETO i drugih.