Turske snage neutralizirale devetoricu terorista na sjeveru Sirije

Teroristi neutralizirani dok su se spremali za izvođenje terorističkog napada na teritoriji oslobođenoj tokom antiterorističke operacije "Izvor mira"
Turske snage neutralizirale devetoricu terorista na sjeveru Sirije

Turske snage sigurnosti neutralizirale su najmanje devet terorista YPG/PKK-a na sjeveru Sirije, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo odbrane Turske saopćilo je da su teroristi neutralizirani dok su se spremali za izvođenje terorističkog napada na teritoriji oslobođenoj tokom antiterorističke operacije "Izvor mira" koju su turske snage ranije izvele u pograničnom pojasu Sirije.

"Naša oklopna vozila efikasno su odgovorila teroristima. Prvi izvještaji ukazuju na to da su terorističke pozicije direktno pogođene, pri čemu je ubijeno najmanje devet terorista iz PKK/YPG-a", navodi se u saopćenju Ministarstva.

PKK-a je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Europskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama. Tokom višedecenijske terorističke kampanje protiv Turske, teroristi PKK-a ubili su najmanje 40.000 ljudi. Na sjeveru Sirije djeluje PKK-ov ogranak YPG.