Turske snage neutralizirale dvojicu terorista PKK na sjeveru Iraka

U antiterorističkim operacijama "Kandža-Munja" i "Kandža-Grom" neutralizirano ukupno 70 terorista PKK, potvrđeno iz Ministarstva odbrane Turske
Turske snage neutralizirale dvojicu terorista PKK na sjeveru Iraka

U zoni antiterorističkih operacija "Kandža-Munja" i "Kandža-Grom", koje turske snage provode na sjeveru Iraka, bespilotnim naoružanim letjelicama (SIHA) neutralizirana su dvojica terorista PKK, javlja Anadolu Agency (AA).

"Teroristima nema izlaza. Operacije 'Kandža-Munja' i 'Kandža-Grom' na sjeveru Iraka nastavljaju se odlučno i učinkovito. Još dvojica terorista PKK neutralizirana su naši bespilotnim letjelicama. Tako je broj neutraliziranih terorista dosegao 70", navedeno je u saopćenju Ministarstva odbrane Turske.

PKK je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Europskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama. Tokom višedecenijske terorističke kampanje protiv Turske, teroristi PKK-a ubili su najmanje 40.000 ljudi.

Planinske regije Kandil, Gara, Metina, Avasin-Basyan, Hakurk, Zap i Haftanin nalaze se na sjeveru Iraka i predstavljaju glavno gnijezdo terorističke organizacije PKK.