1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. Turske snage neutralizirale dvojicu terorista PKK na sjeveru Iraka
Turske snage neutralizirale dvojicu terorista PKK na sjeveru Iraka

Turske snage neutralizirale dvojicu terorista PKK na sjeveru Iraka

U antiterorističkim operacijama "Kandža-Munja" i "Kandža-Grom" neutralizirano ukupno 70 terorista PKK, potvrđeno iz Ministarstva odbrane Turske

A+A-

U zoni antiterorističkih operacija "Kandža-Munja" i "Kandža-Grom", koje turske snage provode na sjeveru Iraka, bespilotnim naoružanim letjelicama (SIHA) neutralizirana su dvojica terorista PKK, javlja Anadolu Agency (AA).

"Teroristima nema izlaza. Operacije 'Kandža-Munja' i 'Kandža-Grom' na sjeveru Iraka nastavljaju se odlučno i učinkovito. Još dvojica terorista PKK neutralizirana su naši bespilotnim letjelicama. Tako je broj neutraliziranih terorista dosegao 70", navedeno je u saopćenju Ministarstva odbrane Turske.

PKK je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Europskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama. Tokom višedecenijske terorističke kampanje protiv Turske, teroristi PKK-a ubili su najmanje 40.000 ljudi.

Planinske regije Kandil, Gara, Metina, Avasin-Basyan, Hakurk, Zap i Haftanin nalaze se na sjeveru Iraka i predstavljaju glavno gnijezdo terorističke organizacije PKK.

HABERE YORUM KAT