Turske snage neutralizirale petoricu terorista PKK-a na sjeveru Iraka

PKK-a je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD)
Turske snage neutralizirale petoricu terorista PKK-a na sjeveru Iraka

Turske oružane snage neutralizirale su petoricu pripadnika terorističke organizacije PKK-a na sjeveru Iraka, javlja Anadolu Agency (AA).

U koordinaciji Ministarstva odbrane, Oružanih snaga Turske i Nacionalne obavještajne službe (MIT) provedena je antiteroristička akcija u regiji Hakurk, na sjeveru Iraka.

U akciji je naoružanim bespilotnim letjelicama (SIHA) neutralizirano pet terorista PKK-a, navedeno je u saopćenju iz Ministarstva odbrane, te naglašeno kako će odlučna borba protiv terorizma biti nastavljenja.

PKK-a je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Tokom višedecenijske terorističke kampanje protiv Turske, teroristi PKK-a ubili su najmanje 40.000 ljudi.

Planinske regije Kandil, Gara, Metina, Avasin-Basyan, Hakurk, Zap i Haftanin nalaze se na sjeveru Iraka i predstavljaju glavno gnijezdo terorističke organizacije PKK-a.