1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. Turske snage neutralizirale troje terorista YPG/PKK-a na sjeveru Sirije
Turske snage neutralizirale troje terorista YPG/PKK-a na sjeveru Sirije

Turske snage neutralizirale troje terorista YPG/PKK-a na sjeveru Sirije

Teroristi su neutralizirani pri pokušaju pripremanja terorističkog napada i ugrožavanja sigurnosti u sjevernom pograničnom pojasu Sirije

A+A-

Turske snage sigurnosti neutralizirale su troje terorista YPG/PKK-a na sjeveru Sirije, javlja Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo odbrane Turske saopćilo je da su turski komandosi neutralizirali dvoje terorista pri pokušaju da uđu u regiju koja je oslobođena tokom operacije “Izvor mira“, a da je treći terorist neutraliziran pri pokušaju pripreme terorističkog napada u regiji koja je oslobođena tokom operacije “Štit Eufrata“.

Turske snage su u proteklih pet godina izvele tri uspješne antiterorističke operacije u pograničnom pojasu na sjeveru Sirije. Operacijama “Štit Eufrata“ (2016.), “Maslinova grana“ (2018.) i “Izvor mira“ (2019.) okončana je teroristička okupacija na širem području na sjeveru Sirije i spriječen plan terorista YPG/PKK-a da u toj regiji uspostave teroristički koridor.

PKK je separatistička i teroristička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Europskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Tokom višedecenijske terorističke kampanje protiv Turske, teroristi PKK-a ubili su najmanje 40.000 ljudi. YPG je ogranak terorističke organizacije PKK koji djeluje u Siriji.

 

HABERE YORUM KAT