1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. Turske snage u posljednjih mjesec dana neutralizovale 80 terorista PKK-a
Turske snage u posljednjih mjesec dana neutralizovale 80 terorista PKK-a

Turske snage u posljednjih mjesec dana neutralizovale 80 terorista PKK-a

Službenica Ministarstva odbrane Turske za odnose s javnošću potpukovnik Sebnem Aktop podijelila je informacije o posljednjim aktivnostima turske vojske

A+A-

Oružane snage Turske su u posljednjih mjesec dana realizovale 31 akciju u okviru kojih je neutralizovano ukupno 80 terorista, javlja Anadolu Agency (AA).

Službenica Ministarstva odbrane Turske za odnose s javnošću potpukovnik Sebnem Aktop podijelila je informacije o posljednjim aktivnostima turske vojske.

"U posljednjih mjesec dana izvedena je ukupno 31 akcija, od toga osam velikih i 23 srednjih razmjera, neutralizirano je 80 terorista", kazala je Aktop.

Naglasila je kako je borba protiv PKK-a u sjevernom Iraku uspješno vođena u regijama Hakurk i Haftanin, u operacijama Kandža.

"U okviru operacija Kandža do danas je neutralizirano ukupno 348 terorista. Kao rezultat ovih operacija primjećuje se porast broja terorista koji su se predali sigurnosnim snagama i pobjegli iz organizacije", kazala je Aktop.

PKK-a je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Europskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Tokom trodecenijske terorističke kampanje protiv Turske, teroristi PKK-a ubili su najmanje 40.000 ljudi.

Turske snage provode opsežnu borbu protiv terorista PKK-a unutar Turske i na sjeveru Sirije i Iraka.

HABERE YORUM KAT