Turski ministar Pakdemirli: Pod kontrolu stavljeno 180 šumskih požara

U posljednjih devet dana pod kontrolu smo stavili 180 šumskih požara u 38 provincija. U pet provincija se nastavlja intenzivna borba da pod kontrolu bude stavljeno 12 požarišta, saopćio je turski ministar poljoprivrede i šumarstva Bekir Pakdemirli
Turski ministar Pakdemirli: Pod kontrolu stavljeno 180 šumskih požara

Ministar poljoprivrede i šumarstva Republike Turske Bekir Pakdemirli kazao je kako su u proteklih devet dana pod kontrolu stavili 180 šumskih požara u 38 provincija, javlja Anadolu Agency (AA).

Pakdemirli je na Twitteru saopćio najnovije podatke u vezi stanja na terenu kad su u pitanju šumski požari.

Prema njegovim riječima, radi se na kontrolisanju sedam požarišta u Mugli, dva u Antaliji, te po jedan u Isparti, Aydinu i Denizliju.

”U posljednjih devet dana pod kontrolu smo stavili 180 šumskih požara u 38 provincija. U pet provincija se nastavlja intenzivna borba da pod kontrolu bude stavljeno 12 požarišta“, naveo je Pakdemirli.

Grafički podaci koje je objavio ministar pokazuju kako su u toku akcije gašenja požara u distriktima Manavgat i Gundogmus u Antaliji, Karacasu u Aydinu, Guney u Denizliju, Sutculer u Isparti, Marmarisu, Koycegizu, Kavaklidereu, Yilanliju, Seydikemeru i Milasu, u Mugli.