1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. Turski predsjednik Erdogan razgovarao s iranskim kolegom Rouhanijem
Turski predsjednik Erdogan razgovarao s iranskim kolegom Rouhanijem

Turski predsjednik Erdogan razgovarao s iranskim kolegom Rouhanijem

Predsjednici Turske i Irana su tokom telefonskog razgovora razmotrili korake koji će unaprijediti bilateralnu saradnju na različitim poljima, kao i niz regionalnih tema

A+A-

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan razgovarao je danas sa iranskim kolegom Hassanom Rouhanijem o nizu bilateralnih i regionalnih tema, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Direkcije za komunikacije pri uredu turskog predsjednika saopćeno je da su Erdogan i Rouhani razgovarali o koracima kojima će biti unaprijeđena tursko-iranska saradnja u oblastima poput ekonomije, transporta i sigurnosti. Dvojac je razgovarao i o aktuelnim regionalnim pitanjima.

Turski predsjednik Erdogan je tokom razgovora istakao da postoji čvrsta volja za unapređenje tursko-iranskih bilateralnih odnosa.

On je također izrazio nadu da će nova administracija Sjedinjenih Američkih Država (SAD) odustati od unilateralnih sankcija i tako ukloniti nepravedne prepreke koje su postavljene na putu prosperiteta iranskog naroda.

Erdogan je dalje kazao da su posljednje izjave u tom kontekstu otvorile prozore nade i novih prilika.

Ističući kako bi najrazumnije bilo da sve strane sjednu i ponovo efikasnim učine Sveobuhvatni zajednički akcioni plan, Erdogan je poručio da je važno da vrata dijaloga ostanu otvorena, bez obzira na sve poteškoće.

 

HABERE YORUM KAT