1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. Turskim snagama sigurnosti predala se još četiri pripadnika terorističke organizacije PKK-a
Turskim snagama sigurnosti predala se još četiri pripadnika terorističke organizacije PKK-a

Turskim snagama sigurnosti predala se još četiri pripadnika terorističke organizacije PKK-a

U saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Turske se navodi da je broj pripadnika terorističke organizacije PKK-a koji su se tokom ove godine predali nagovorom dostigao 67

A+A-

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Turske saopćilo je da su se još četiri pripadnika terorističke organizacije PKK-a predala snagama sigurnosti, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju se navodi da su se pripadnici terorističke organizacije PKK, nakon bijega iz organizacije, predali turskim snagama sigurnosti na nagovor službenika policijskih jedinica i žandarmerije.

Ističe se da su se pripadnici terorističkoj organizaciji pridružili u periodu od 2013. do 2018. godine te da su bili angažovani u Iraku.

U saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Turske se navodi da je broj pripadnika terorističke organizacije PKK-a koji su se tokom ove godine predali nagovorom dostigao 67.

PKK-a je separatistička i teroristička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama. Tokom višedecenijske terorističke kampanje protiv Turske, teroristiPKK-a ubili su najmanje 40.000 ljudi.

HABERE YORUM KAT