TÜVTÜRK'te kuyruk çilesi!

Türkiye’de periyodik araç muayenesinde yetkili ve görevli tek kuruluş TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu’nda sıkıntılar devam ediyor. Araçlarına vize almak isteyenlerin oluşturduğu kuyruk, yetersizlikten dolayı yine yüzlerce metreyi buldu.
TÜVTÜRK'te kuyruk çilesi!

TÜVTÜRK Konya Araç Muayene İstasyonu’nda yaşanan yoğunluktan ve vatandaşların beklememesi, rahat etmesi için geçilen randevulu sistemde işe yaramadı. Verilen randevu saatinde yoğunluktan dolayı yine aşılıyor ve vatandaşların mağduriyeti devam ediyor. Bu soğuklarda aracını muayene ettirmek için sıra bekleyen vatandaşlar isyan noktasına geldi. Gelişmiş bir şehir olan Konya’da vatandaşlar bu sorunun çözülmesini istiyor. Vatandaşın çözümü ise bu tekelin bir an önce bitirilmesi.

İNSANLAR ÜST ÜSTE SIRA BEKLİYOR

Konya merkezde tek muayene istasyonu olması sebebiyle büyük bir yoğunluk yaşandığını ifade eden vatandaşlar durumdan oldukça rahatsız. Randevulu sisteme geçilmesine rağmen mevcut alan yeterli olmadığını vurgulayan vatandaşlar, “İnsanlar üst üste sıra bekliyorlar. Olumsuz şartlarda insanlar mağdur oluyor. Randevu verilen saatten iki veya üç saat sonra sıra geliyor. Örneğin saat 13’te olan randevuya insanlar en az 15’te girebiliyorlar. Bu nasıl randevulu sistem. Geliyoruz tekrar kayıt yaptırıyoruz. O zaman randevuyu niye alıyoruz. Verilen zamanda işlerimizi halledemediğimiz için diğer işlerimiz aksıyor” ifadelerini kullandılar.

ARAÇLARIN BAKIMI TAM İNSANLAR HASTA

“İnsanların rahat oturabilecekleri bekleyebilecekleri bir alan bile yok” diyen vatandaşlar, “Araç muayeneye girdikten sonra arka kapıya yönlendiriliyor. Arka kapıda ise kapalı bir alan yok. Yoğun kış şartlarından insanlar orada beklenmesi söyleniyor. Karda, yağmurda, rüzgarda vatandaşlar arabasının çıkmasını bekliyor. Araçların bakımı tam olsun ama insanlar hasta mı olsun. Bu tekelin bir an önce bitirilmesi gerekiyor. TÜVTÜRK’ün dışında farklı muayene istasyonları yapılmalı ya da sayısının artırılması gerekiyor. Vatandaşlar olarak burada sürekli mağdur oluyoruz ”diyerek yetkilere seslendiler.

SERVETİMİZ ALMANLARA GİDİYOR

Türkiye’de Başbakan bile 3 dönem görevde kalabilirken onca bir şirkete tekelden bütün araçların Alman şirkete muayenesi bırakıldığının ifade eden vatandaşlar, “2007 yılında 20 yıllığına araç muayene istasyonlarını işletme hakkını elde eden TÜVTÜRK’e bir 10 yıl daha muayene yaptırılmak zorunda.  Ortaklarının ise Alman olması ise Türkiye’deki tüm araç muayenelerinden kazanılan paraların Alman şirketine gidiyor. Türkiye’de bu işi yapacak başka bir şirket yok mu? Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın dediği gibi milli seferberlik için bunun düzeltilmesi gerekiyor. Bu bir milli servettir. Biz Türkiye’de kalmasını istiyoruz. Bunu sadece Konya’da değil Türkiye’nin her yerinde oluşturmak lazım” şeklinde görüş belirttiler.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ