Tuz Gölü fayında kritik keşif: Konya'daki akademisyen kanıtladı
Konya Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Gülin Gençoğlu Korkmaz, Tuz Gölü fayının yılda 1,3 milimetre dikey yönde hareket ettiğini ortaya koydu. 'Zircon double dating' tekniğiyle yapılan çalışmada, İç Anadolu'nun doğu-batı yönünde genişlediği saptandı.
Haberin Özeti
- • Konya Teknik Üniversitesi'nden Dr. Gülin Gençoğlu Korkmaz, Tuz Gölü fayının yılda 1,3 mm dikey hareketle İç Anadolu'nun doğu-batı yönünde genişlemesine yol açtığını kanıtladı.
- • Uluslararası çalışma, 'zircon double dating' tekniğini kullanarak Tuz Gölü fayının normal bir fay olduğunu ve hareket hızını ilk kez bilimsel olarak belirledi.
- • Hasandağı Volkanı'na komşu olan bu fay hareketinin depremleri tetikleyebileceği belirtilirken, uygulanan yöntemin Kuzey ve Doğu Anadolu faylarında da kullanılabileceği açıklandı.
Bakmadan Geçme
Mevlana Meydanı değişiyor! Yenilendiğinde işte böyle görünecek
Feci kazada ölen 4 kişiye Konya'da hüzünlü veda
Konya'da tarımsal üretime hibe bereketi: 3 bin 120 dekar alan ekilecek
Son dakika: Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını duyurdu
Konya’da kapalı kapılar ardında üretim! Gerçek baskınla ortaya çıktı
Konya Ovası'nda ekim yapan çiftçilere uyarı: Bunu yaparsanız verim yüzde 15 artacak