Twitter Ahmet Bilgiç’in hesabını askıya aldı

Sosyal medya platformu Twitter, Konya Büyükşehir Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bilgiç’in hesabını tartışmalı bir gerekçeyle askıya aldı.
Twitter Ahmet Bilgiç’in hesabını askıya aldı

Twitter çifte standart uygulamalarını hız kesmeden sürdürüyor. Devlet yetkililerine hakaret eden, terör propagandası ve yalan terörü estiren hesapları koruma altına alan ve tüm şikayetlere rağmen kısıtlamayan Twitter, hükümete yakın hesaplara sansür uygulamaya devam ediyor.

whatsapp-image-2022-02-15-at-23-10-42-002.jpeg
AHMET BİLGİÇ’İN HESABINI ASKIYA ALDILAR

Twitter'ın anlam verilemeyen kısıtlama kararlarının son örneği ise Konya Büyükşehir Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bilgiç oldu. Ahmet Bilgiç’in hesabı, manipülasyon yaptığı iddiasıyla geçtiğimiz günlerde askıya alındı. Bilgiç’in manipülasyon yaptığı iddiasının arka planı ise merak ediliyor.

İSTANBUL VE İZMİR BELEDİYELERİ HAKKINDA ATTIĞI TWEETLER YÜZÜNDEN Mİ KAPATILDI?

Ahmet Bilgiç’in Twitter hesabının kapatılması üzerine akıllara yine Twitter’ın objektiflikten uzak uygulamaları geldi. Ahmet Bilgiç son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi hakkında dikkat çeken yorumlar yapmıştı.

whatsapp-image-2022-02-15-at-23-10-43-002.jpeg
İSTANBUL’UN KÖTÜ YÖNETİLDİĞİNİ İFADE ETMİŞTİ!

2022 yatırım programında Konya Büyükşehir Belediyesi yatırımlardan yararlanırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yatırımlardan pay alamamıştı. Bu gelişmenin ardından “AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi yatırımlardan yararlanırken, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi yatırımdan pay alamadı” ifadeleri dile getirilmişti. Bu spekülasyonlar üzerine Ahmet Bilgiç, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, “ 2022 yatırım programı için Konya, Mersin, İstanbul başvurmuş. Konya ve Mersin almış İstanbul alamamış. Nedeni mali disiplinsizlik ve borç yükünün çok olması. Bunu ayrımcılık olarak gösterenler Mersin’in almasına sesini çıkarmıyor. Özet: İstanbul kötü yönetiliyor, batıyor.” ifadelerini kullanmıştı.

whatsapp-image-2022-02-15-at-23-10-42-1-001.jpeg
TUNÇ SOYER’E VERDİĞİ CEVAP SES GETİRMİŞTİ 
Ahmet Bilgiç bir başka paylaşımında ise, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, “Türkiye'de ilk kez Visa işbirliğiyle ulaşımda kredi, banka ve ön ödemeli kart ile ödeme dönemini başlatıyoruz” paylaşımını alıntılanmış ve “Konuşmayayım diyorum ama mevzu derin. Bu uygulama Konya’da 2013 Mart ayından beri kullanılıyor. Bunlar hakikaten meydanı boş veya halkı saf sanıyor” şeklinde cevap vermişti. Bilgiç’in bu cevabı Konyalılar tarafından da büyük destek görmüştü. 

TWİTTER’IN OBJEKTİFLİĞİ YİNE TARTIŞMA KONUSU OLDU

Yaşananlar üzerine akıllara yine aynı soru geldi. Devlet yetkililerine hakaret eden, terör propagandası ve yalan terörü estiren hesapları koruma altına alan ve tüm şikayetlere rağmen kısıtlamayan Twitter, Ahmet Bilgiç’in hesabını, muhalefet belediyelerine verdiği cevaplar yüzünden mi kapattı? Resmî görevi nedeniyle belediye faaliyetleri hakkında paylaşımlar yapan Ahmet Bilgiç’in; hakaret, küfür, aşağılama içermeyen, belge ve bilgilerle Konya Büyükşehir Belediyesini savunan paylaşımlarının hangisinde manipülasyon yapıldığı ise tartışma konusu oldu.

 

 

Etiketler :