TYB Konya’da yabancı dil konuşuldu

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin düzenlediği konferansta Prof. Dr. Ahmet Kazım Ürün, Doç. Dr. Mustafa İsmail Dönmez, Dr. Eda Bayrakçı ve Dr. Sena Küçük edebiyatımızda yabancı dillerin geçmişten günümüze etkilerini anlattı.
TYB Konya’da yabancı dil konuşuldu

Ahmet Çelik’in koordinatörlüğü ve Kazım Ürün’ün yönetiminde yapılan program Meram Belediyesi Tantavi Kültür Sanat Merkezinde gerçekleşti.

Kazım Ürün’ün açış konuşmasından sonra ilk sözü alan Mustafa İsmail Dönmez “Toprakları nasıl fethettiysek, oraların kelimelerini de fethettik. Bazı diller yalnız bir vatanda değil, birçok vatanda devlet kurmuş büyük milletlerin dilidir. Bu diller hâkim oldukları milletlerden vergi alır gibi kelime de alırlar. Bunları millileştirerek kendi kelimeleri yaparlar. Fethedilmiş ülkeler gibi bunlar da fethedilmiş kelimelerdir. Bu diller ulaştıkları milletlere kendi kelimelerini de verirler Türkçe, Arapça, Latince ve İngilizce böyle dillerdir. Bu tür diller öz dil değildir. Bugün Osmanlı Devleti’nin ulaştığı Arap ülkelerinde ve balkanlarda çok fazla Türkçe kelime kullanılmaktadır” dedi. İzleyicilerden gelen soruların cevaplanmasından sonra TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Çaycı, Doç. Dr. Ahmet Akman, TYB Yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Ahmet Tarhan ve Salih Sedat Ersöz tarafından konuşmacılara özel hazırlanmış çini plâket, katılım beratı ve TYB Konya Şubesinin 2021 etkinliklerinin çözümlemesinden oluşan “İnsanlığa Sözümüz Var” adlı kitabı takdim etti.

tyb-konyada-yabanci-2.jpg

Etiketler :