U BiH za vikend promjenljivo vrijeme

Dnevna temperatura kretaće se od 24 do 30 stepeni Celzijusovih, u sjevernim područjima Bosne do 32
U BiH za vikend promjenljivo vrijeme

 U Bosni i Hercegovini danas se očekuje sunčano vrijeme, a dnevna temperatura kretaće se od 24 do 30 stepeni Celzijusovih, u sjevernim područjima Bosne do 32, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prvog dana vikenda očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne ili krajem dana ponegdje na sjeverozapadu Bosne je moguć lokalni pljusak. U kasnim večernjim satima pljuskovi i grmljavina se očekuju na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 19, a dnevna od 26 do 32, na sjeveru Bosne 34 stepena.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima i dio prijepodneva pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim i istočnim područjima Bosne. Poslije podne lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini, u centralnim, jugozapadnim i jugoistočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 23 do 28, na jugu do 30 stepeni.

U ponedjeljak se očekuje umjereno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 21 do 27, na jugu do 29 stepeni, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.