U cijeloj BiH danas oblačno vrijeme sa kišom

U petak se takođe očekuje umjereno do pretežno oblačno, u jutarnjim satima sa kišom u južnim područjima
U cijeloj BiH danas oblačno vrijeme sa kišom

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme, a slične vremenske prilike očekuju se do kraja sedmice, prenosi Anadolu Agency (AA).

U jutarnjim satima, kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim dijelovima. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostatku zemlje. Lokalno uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjeren zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između sedam i 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu do 23 stena Celzijusova.

U petak se takođe očekuje umjereno do pretežno oblačno, u jutarnjim satima sa kišom u južnim područjima. Tokom dana u većem dijelu zemlje nestabilno vrijeme sa pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu do 22 stepena.

Umjereno do pretežno oblačno vrijeme se prognozira i za subotu. Tokom dana, u većem dijelu zemlje sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu do 22 stepena.

U nedjelju će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Razvojem oblačnosti moguća je i kiša ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 11, na jugu do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu do 22 stepena Celzijusova.