1. HABERLER

  2. GLOBAL NEWS

  3. U Crnu Goru krajem januara stižu Sinofarmove vakcine protiv koronavirusa
U Crnu Goru krajem januara stižu Sinofarmove vakcine protiv koronavirusa

U Crnu Goru krajem januara stižu Sinofarmove vakcine protiv koronavirusa

Iz Ministarstva zdravlja kazali su da su u završnoj fazi bilateralnih pregovora i sa ostalim proizvođačima vakcina protiv koronavirusa, da će prva vakcina kojom će započeti imunizacija u Crnoj Gori biti sa evropskim sertifikatom...

A+A-

Crna Gora će krajem januara dobiti dovoljne količine Sinofarmove vakcine protiv koronavirusa, dogovoreno je na današnjem sastanku predstavnika kineske kompanije i ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović, javlja Anadolu Agency (AA).
Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, Borovinić Bojović je tokom online sastanka zahvalila kineskim partnerima na ažurnosti i brizi koju su pokazali tokom intenzivnih pregovora u prethodnom periodu.

"Oni su rezultirali konačnim dogovorom da u Crnu Goru u najskorijem roku Sinofarm isporuči respektabilne količine vakcine koja će biti dostupna crnogorskim građanima“, navodi se u saopštenju.
Iz Ministarstva zdravlja kazali su da su u završnoj fazi bilateralnih pregovora i sa ostalim proizvođačima vakcina protiv koronavirusa, da će prva vakcina kojom će započeti imunizacija u Crnoj Gori biti sa evropskim sertifikatom i da se radi o Pfizerovoj vakcini.
"Takođe, nastavljen je dijalog koji naša zemlja ima i u okviru COVAX inicijative, tako da će crnogorski građani imati na raspolaganju dovoljne količine vakcina kako bi imunizacija protiv COVID infekcije bila na visokom nivou“, zaključuje se u saopštenju.


HABERE YORUM KAT