U operaciji turskog MIT-a na sjeveru Iraka neutralizirana dvojica terorista PKK-a

Neutralizirani članovi YPS-a, gradske organizacije terorističke organizacije PKK/KCK, Renas Ermagan, kodnog imena "Gelhat", i Nevzat Durmus, kodnog imena "Merhas"
U operaciji turskog MIT-a na sjeveru Iraka neutralizirana dvojica terorista PKK-a

U akciji Obavještajne službe Turske (MIT) na sjeveru Iraka neutralizirana su dvojica pripadnika terorističke organizacije PKK/KCK, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema informacijama iz sigurnosnih izvora, neutralizirani su članovi YPS-a, gradske organizacije terorističke organizacije PKK/KCK, Renas Ermagan, kodnog imena "Gelhat", i Nevzat Durmus, kodnog imena "Merhas".

Saznaje se da je Renas Ermagan bio planer i realizator mnogih akcija protiv snaga sigurnosti 2015. godine u četvrtima Cizre i Silopi, u jugoistočnom gradu Sirnaku.

Nevzat Durmus je također bio aktivno uključen u pripremu i realizaciju napada PKK/KCK 2015. u četvrti Beytussebap, u Şırnaku, te koordinirao aktivnostima terorista između Sirije i Iraka.

PKK je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama. Tokom višedecenijske terorističke kampanje protiv Turske, teroristi PKK-a ubili su najmanje 40.000 ljudi.