Üç kuşağı buluşturan gezi

Samsun Valiliği tarafından hayata geçirilen projeyle kırsalda yaşayan kız çocukları, anne ve anneanneleriyle kent merkezinde ağırlandı
Üç kuşağı buluşturan gezi

SAMSUN (AA) - Samsun Valiliği İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu tarafından hazırlanan "Anne Kız Buluşması" Projesi kapsamında kırsal bölgede yaşayan 16 kız öğrenci, anne ve anneanneleriyle kent merkezinde konuk edildi.

Kurulun, 16 ilçeden belirlediği, derslerinde başarılı olan ancak motivasyon ve desteklenmeye ihtiyacı olan yaşları 13 ile 15 arasında değişen 16 kız öğrenci, anne ve büyükanneleriyle kent merkezine davet edildi.

Samsun Valiliği İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu tarafından karşılanan konuklara önce otobüsle şehir turu attırıldı. Kentteki tarihi mekanları görme fırsatı bulan konuklar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 18 silah arkadaşıyla 19 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru ile Samsun'a gelişini simgeleyen Kurtuluş Yolu'ndaki gemiyi gezdi. Öğrenciler, anne ve anneannelerine tarihi bilgiler verdi.

Samsun Valiliği İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu ve Yerel Eşitlik Birimi Sorumlusu Hicran Karadoğan Kınık, AA muhabirine, kadınların yaşam kalitesini artırmak için çalıştıklarını söyledi.

Özellikle sosyal projelerle kırsaldaki kadınların hayatlarına dokunduklarını belirten Kınık, "Bunun için 16 ilçede kırsal bölgede yaşayan ve okula devam eden 13 ile 15 yaş arasındaki kız çocuklarını, motivasyonlarını sağlamak için anne ve anneanneleriyle Samsun'da buluşturduk. Bu 3 kuşağı iki günlüğüne yaşadıkları günlük hayattan uzaklaştırarak birlikte vakit geçirmelerini arzuladık. İlk kez kırsal bölgeden Samsun'a gelen anneanne, anne ve torun şehrin tarihi bölgelerini gezdi." dedi.

Kınık, akşam konuklarıyla toplumsal cinsiyet eşitliği kavramı ve kadın girişimciliği konusunda deneyim paylaşımı toplantısı yapacaklarını, toplantıda akademisyenlerin ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin sunum yapacağını anlattı.

Geziye katılan öğrenciler de anne ve anneanneleriyle ilk kez bir geziye katıldıklarını ve mutlu olduklarını dile getirdiler.



Kaynak: