Ucuz ürün için yeni adım: Koopbakkal

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada;Tarım sektörünü rahatlatacak bazı müjdeleri de paylaşan Erdoğan, çiftçilere yapı "Şimdilik 1335'e ulaşan bu marketlerimizin sayısını en kısa sürede 2 binin üzerine çıkaracağız. Ayrıca ilk etapta 6 şehrimizde 250 noktada uygulamaya başlayacağımız Koopbakkal projesiyle de vatandaşlarımıza temel tüketim maddelerini, bakkal formatındaki satış yerlerinde ulaştırmayı planlıyoruz. " dedi.
Ucuz ürün için yeni adım: Koopbakkal

Tarım sektörünü rahatlatacak bazı müjdeleri de paylaşan Erdoğan, çiftçilere yapılan mazot ve gübre destekleme sistemini değiştirdiklerini ve ödemeleri öne çektiklerini belirtti.

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı hububat üreten çiftçilere, 2022 yılı dönemine ait mazot ve gübre desteklerini, Mart 2023 yerine bu yıl içinde ödemeye başlayacaklarını bildiren Erdoğan, "Mazot ve gübre desteklerinin öne çekilmesiyle çiftçilerimiz, ekim döneminde girdi maliyetlerinin altında zorlanmadan üretim yapabilecek. Mazot desteğini, ürün bazında yüzde 130 ile yüzde 395, gübre desteğini ise yüzde 130 ile yüzde 163, sertifikalı tohum kullanım desteğini yüzde 50 ile yüzde 150 arasında değişen oranlarda artırdık." diye konuştu.

Bu konuda AK Parti milletvekillerine görev düştüğünü, bunları her zeminde anlatmaları gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Buzağı başına verilen temel desteğimizi 370 liradan 500 liraya yükselttik. Tarımsal destekleme bütçemizi, 2002 yılındaki 1,8 milyar lira seviyesinden 30 kat artışla 2023 yılında 54 milyar liraya çıkardık. Geleneksel bitkisel üretimini desteklemek amacıyla verilen sıfır faizli yatırım ve işletme kredisinin üst limitini yüzde 100 artışla 200 bin liraya yükselttik. Bu kredinin yarısı, mazot ve gübre alımında kullanılabilecek." ifadelerini kullandı.

"Koopbakkal projesi başlatılacak"

Üreticilerin işlerini kolaylaştırmaya yönelik dijital dönüşüm hamlelerine devam ettiklerini anlatan Erdoğan, ekim başından itibaren Çiftçi Kayıt Sistemi'ne e-Devlet kapısından da erişim imkanı sağladıklarını aktardı.

Üreticilerin, desteklemeler için tüm başvurularını artık herhangi bir yere gitmeden e-Devlet üzerinden zahmetsizce yapabildiğini bildiren Erdoğan, ekim başından bugüne toplam 400 binin üzerinde çiftçinin, Çiftçi Kayıt Sistemi belgesini e-Devlet üzerinden oluşturduğunu söyledi. Erdoğan, geçmişte olduğu gibi çiftçilerin her zaman yanında olmaya ve "Sen üret yeter" diyerek çiftçileri ve üretimi desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Millete, temel ihtiyaç maddelerini ulaştıran perakende piyasasındaki dengesizlikleri düzeltmek için kurulan kooperatif marketlerin aynı zamanda üreticiyle tüketiciyi doğrudan buluşturduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şimdilik 1335'e ulaşan bu marketlerimizin sayısını en kısa sürede 2 binin üzerine çıkaracağız. Ayrıca ilk etapta 6 şehrimizde 250 noktada uygulamaya başlayacağımız Koopbakkal projesiyle de vatandaşlarımıza temel tüketim maddelerini, bakkal formatındaki satış yerlerinde ulaştırmayı planlıyoruz. Büyüklükleri 75 ila 150 metrekare arasında olacak, sayılarını da 1000'e çıkaracağımız bakkallarımız, bu alanda faaliyet yürüten vatandaşlarımız tarafından işletilecek. Koopbakkal'ların şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

"Tahıl koridoru planladığı gibi devam edecek"

Tahıl koridorunun yeniden açıldığı müjdesini paylaşan Erdoğan, "Sayın Putin ile dün yaptığımız görüşme üzerine Rusya Savunma Bakanı Sayın Şoygu, Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar'ı arayarak bugün saat 12.00'den itibaren tahıl sevkiyatının eskiden planlandığı gibi devam edeceğini bildirdi." dedi. Erdoğan'ın, bu açıklamaları partililerce ayakta alkışlandı.

Konuşmasını sürdüren Erdoğan, "Bay Kemal, görüyorsun, bölgesel çalışmıyoruz, küresel çalışıyoruz ve aynen bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Putin ile de mutabık kaldığımız gibi öncelikle Afrika'nın fakir fukara, garip gureba ülkelerine bu koridoru işletecek. Somali, Cibuti ve Sudan'ı ilk etapta ele almayı o da bize tavsiye etti. Bunu da yapacağız." değerlendirmelerinde bulundu.

"AK Parti'de yüreğinde millet ve memleket sevdası olan herkese yer var"

Üye sayısı itibarıyla Türkiye'nin en büyük siyasi partisi olan AK Parti'de, yüreğinde millet ve memleket sevdası olan herkese yer bulunduğunu, gönüllerinin açık olduğunu ifade eden Erdoğan, "Bizim 'önce vatanım' diyen, kalbi Türkiye için atan, siyaseti şahsi ikbal vasıtası değil millete hizmet etmenin aracı olarak gören tüm vatandaşlarımıza bilhassa da gençlerimize kapımız sonuna kadar açık." çağrısını yaptı.

Seçilme yaşının 30'dan 18'e AK Parti iktidarı tarafından indirildiğinin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"İçinde bulunduğumuz süreçte bırakın bir dava arkadaşımızı kaybetmeyi, tek bir çakıl taşının dahi bizden kopartılmasına müsaade etmeyiz, böyle bir şeyi de arzu etmeyiz. Bir taraftan yeni katılımlarla kadromuzu güçlendirirken diğer taraftan da üyelerimizden başlayarak 85 milyonla bağlarımızı tahkim edeceğiz. Sadece kendi seçmenlerimize değil, bizzat genel başkanlarının 'tıpış tıpış oy vereceksiniz' diyerek iradesine ipotek koyduğu insanlarımıza ulaşacak, onların da kalbini kazanmaya çalışacağız. Ne demek siyasette tıpış tıpış oy vereceksin? Sen ne zamandan beri benim vatandaşımın, halkımın iradesine ipotek koyuyorsun? Bunlar siyaseti daha öğrenemediler. Herhalde tıpış tıpış gidecekler, öyle anlaşılıyor. Bunun için 2023 çok önemli. İstikbalimizin teminatı olan genç kuşakların, icraat yerine yalnızca polemik üreten cambazlara bakarak siyasetten soğumasına izin vermeyeceğiz. Bunu da ötekileştirmenin değil hep olduğu gibi yine sevginin, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin diliyle yapacağız."

Partilileri ayağa davet eden Erdoğan, "Gençler hazır mıyız; tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte kardeş olacağız. Türkiye olacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler :