UEFA Başkanı Ceferin’den Türkiye açıklaması

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2032) ev sahipliğiyle ilgili konuştu. Ceferin, "Türkiye, şu an İtalya'ya karşı favori durumda" dedi.
UEFA Başkanı Ceferin’den Türkiye açıklaması

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2032) ev sahipliğiyle ilgili konuştu. Ceferin, "Türkiye, şu an İtalya'ya karşı favori durumda" dedi.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İtalya'nın önde gelen spor gazetelerinden La Gazzetta dello Sport'a konuşan UEFA Başkanı, Türkiye'nin turnuva için güçlü bir aday olduğunu söyledi.

"İtalya'da Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapabilecek bir stadyum bile yok"

İtalya'daki stadyum probleminin altını çizen Ceferin, "Şu anda İtalya'da Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapabilecek bir stadyum bile yok. Bu inanılmaz bir şey. EURO 2032 için Türkiye büyük bir rakip ve şu an İtalya'ya karşı favori durumda" ifadelerini kullandı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Mart ayında yaptığı açıklamada EURO 2028'i düzenlemek için resmi adaylık dosyasının UEFA'ya teslim edildiğini duyurmuştu. Dönemin TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı, ayrıca EURO 2032 için de aday olduğumuzu açıklamıştı. Ceferin, 2022 Dünya Kupası'nda yer alamayan İtalya'nın toparlayacağına inandığını dile getirdi.

"UEFA'ya ya da FIFA'ya saldırmak her zaman kolaydır"

Diğer yandan Aleksander Ceferin yoğun maç takvimiyle ilgili gelen eleştirileri yanlış bulduğunu da belirtti. Ceferin, "Çok fazla maç oynandığının farkındayım; ama gerçek şu ki kimse bir şeylerden vazgeçmek istemiyor. Kulüplerin maaş ve bonus ödemeleri için daha fazla maça ihtiyacı var. Daha az maç oynanırsa maaşlar düşer. UEFA'ya ya da FIFA'ya saldırmak her zaman kolaydır" dedi.

 "O proje öldü çünkü kimse katılmak istemiyor"

Aleksander Ceferin, Avrupa Süper Ligi projesi hakkında ise "O proje öldü çünkü kimse katılmak istemiyor. Sadece herkese kızgın 3 kişi görüyorum. Herkesi mahkemeye verip duruyorlar ama her şey bitti. Avrupa Birliği (AB) de futbolda başarıya ulaşmış modeli savunuyor." yorumunu yaptı.

"2023'te yeniden aday olacağım"

Altın Top ödülü için adayının Real Madrid'in Fransız golcüsü Karim Benzema olduğunu ifade eden Ceferin, 2023'te UEFA başkanlığına tekrar aday olacağını kaydetti. Ceferin, şimdiden 55 federasyonun 48'inden destek mektubu aldığını belirtti. (Spor Servisi)