Ulaşımda bütün önlemler alındı

Normalleşme adımları kapsamında toplu taşıma araçları ve personel servislerinde yeni düzenlemeler yapıldı. Pandemi sürecinde başarılı bir sınav verdiklerini ifade eden Muharrem Karabacak, minibüs, taksi ve servis araçlarında her türlü önlemin alındığını, Konya’da kesintisiz ulaşım hizmetinin devam edeceğini söyledi.
Ulaşımda bütün önlemler alındı

Normalleşme adımları kapsamında toplu taşıma araçları ve personel servislerinde yeni düzenlemeler yapıldı. Buna göre; araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50’si oranında yolcu kabul edileceği yönündeki talimat yürürlükten kaldırılarak tam yolcu kapasiteli sisteme geçildi.  Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Konya Minibüscüler ve Umum Servis Araçları Esnaf Odası (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, Konya’da kesintisiz ulaşım hizmetinin devam edeceğini söyledi.

muharrem-karabacak-1.JPG

Konya İl Merkezinde 530 hatlı minibüs,  500 minibüs, İl Merkezi ve İlçeler dahil olmak üzere 3 bin tane de servis aracı ile ulaşım hizmeti vermeye devam ediyor. Konya’da iki buçuk aydır yüzde 50 oranında yolcu taşındığını belirten KONESOB Başkanı Karabacak, ”Bir taraftan mazot parasını çıkartamazken diğer taraftan da vatandaşımıza ulaşım imkânını seferber ettik. Tamamıyla zararına bir çalışma evresi geçirdik. Ama bu süre içerisinde biz minibüsçüler, servisçiler olarak da üstümüze düşen görevi layıkıyla yerine getirdik” ifadelerini kullandı.

aw962912-03.jpg

‘ULAŞIMDA ZAM SÖZ KONUSU OLMADI’

Pandemi sürecine girmeden önce ulaşımda bir zamma ihtiyacının olduklarını ama pandemiyle birlikte bunu dile getirmediklerini ifade eden Başkan Karabacak, “Zam getirmememizin nedeni de bizim camiamız hiçbir zaman için fırsatçılık yapmadı. Fırsatçı gibi algılanmayı da hiç düşünmedi. Biz o dönemde mazot parasını çıkaramazken, şoför arkadaşlarımızın yevmiyesini zaten mal sahibi arkadaşlarımız kendi ceplerinden verdiği bir dönemde böyle bir zammı hiçbir meslek taşımızdan duymadık. Çünkü dünyayı etkileyen bir süreç içerisinde Konya olarak bizler de etkilendik. Türkiye’de bugüne kadar Sağlık Bakanlığı’mızın, bilim kuruluyla birlikte yürüttüğü o sevk, idare ve önlemler bizi yeni normalleşme sürecine kadar getirdi. Yani biz sürekli vatandaşın içinde olan, hizmet eden ve onların bir parçası olan meslek grubuyuz. Kutsal bir görevi ifa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

aw962912-04.jpg

‘VATANDAŞLARIMIZ RAHAT OLSUN’

Konya Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalarında, tüm ulaşım araçlarına belli zaman aralıklarında dezenfekte işlemlerinin yapıldığının bilgisini veren Karabacak, vatandaşların bu süreçte rahat olması gerektiğinin altını çizdi. Hem ticari taksilerin hem minibüslerin hem de servis araçlarının sürekli dezenfekte edildiğini yineleyen Karabacak, “Ulaşım araçlarımız, son durağa gittiği an itibarıyla yine durak başkanlarımız tarafından kontrolleri yapılıyor. Sevk ve idareye yeniden temizlenerek sefere başlamış oluyor” dedi. Önümüzdeki süreçte okul servisleriyle ilgili çalışmalarının olduğunu kaydeden Karabacak, “Halk Eğitim Merkezlerinden sertifika almış kişiler tarafından rehber personel çalıştırabilme imkânını sağlamakla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz” diye aktardı.

dezenfekt-arac-4.jpg

‘SINAVI BAŞARIYLA GEÇTİLER’

Konya ulaşımının bu süreçteki sınavını başarıyla tamamladığını vurgulayan Karabacak, “Şoför ve mal sahibi meslektaşlarımız zorlu bir süreçte öylesine bir imtihandan geçtiler ki bu imtihanı da başarıyla sonuçlandırdılar. Ben onlara teşekkür ediyorum. Konya ulaşımında, vatandaşlar uyanmadan kalkan, onlar uyumadan yatmayan bir meslek topluluğu var. Siz akşam eve giderken o plakalı aracı gece 11’de görüyorsunuz, sabah 5’te tekrar evden çıktığınızda aynı plakalı aracı tekrar seyir halinde görüyorsunuz. Böyle bir meslek grubunda ve sürekli risk altında çalışan meslektaşlarımız var. Ben onlara da yeni normalleşme süresi içerisinde kazasız belasız bol hareketli hayırlı işler diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

taksi-dznfkte-4.jpg

ulasimda-butun-onlemler-alindi.jpg

taksi-dznfkte-2.jpg
•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER