Ülkücü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan sahnede, öncesinde Konya tanıtımı var

Etimesgut’ta devam eden Anadolu Günleri Festivali’nin bugünkü ünlü ismi Mustafa Yıldızdoğan olacak. Festivalde Mustafa Yıldızdoğan’ın konseri öncesi gün boyu Konya ile Gümüşhane illeri tanıtımı yapılacak.
Ülkücü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan sahnede, öncesinde Konya tanıtımı var

Etimesgut’ta devam eden Anadolu Günleri Festivali’nin bugünkü ünlü ismi Mustafa Yıldızdoğan olacak. Festivalde Mustafa Yıldızdoğan’ın konseri öncesi gün boyu Konya ile Gümüşhane illeri tanıtımı yapılacak. Etimesgut Belediyesi’nin düzenlediği Anadolu Günleri Festivali yoğun ilgi ile devam ediyor. Adriyatik’ten Çin’e kadar Türk Dünyası ve Anadolu’nun biraraya geldiği Etimesgut 25. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali, Türk Beyleri Kent Meydanı’nda 1 Eylül’de başlamıştı.

Zara Yaptı, Mustafa Taş, Sefo, Ziynet Sali

Etimesgut Türk Beyleri Kent Meydanı’nda süren festivalde hergün değişik iller için tanıtım stantları açılıyor, ilgili STK’lar illerini tanıtıyor, yöresel ürünlerini satıyor. Günün akşamında da ünlü bir isim konser veriyor. İlk gün Sivas ve Çankırılar günüydü. Alanda Sivas halayları çekildi, Sivas türküleri okundu. Sahnede ise Sivas yöresel lezzetleri tanıtıldı. Çankırılılar Yaren ekibi gösteri yaptı. Ve Türksoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzik Korosu ile Türk dünyasından ezgiler seslendirdi. Akşamında da Zara konser verdi. İkinci gün sahneye Mustafa Taş çıktı. Üçüncü gün olan Pazar ise rapçi Sefo konseri vardı. Sahneye 4’üncü Hüseyin Kağıt, 5. Gün ise Ziynet Sali çıktı.

BUGÜN MUSTAFA YILDIZDOĞAN

10 Eylül’de sona erecek olan festivalin 6. gününde sahneye Mustafa Yıldızdoğan çıkacak. 6 Eylül Çarşamba günü akşamında sahneye çıkacak olan Mustafa Yıldızdoğan, sevilen parçalarını seslendirecek. Ölürüm Türkiyem türküsü ile ünlü sanatçının konserine katılımın hayli yoğun olması bekleniyor.

Konya ve Gümüşhane tanıtımları olacak

5’inci günü Etimesgutlular ile Gazianteplilerin tanıtımları ile tamamlanan festivalin altıncı günü Konya ve Gümüşhane illeri ön planda olacak. Çarşamba gün boyu Ankara Konya Dernekler Federasyonu ile Etimesgut Gümüşhaneliler Derneği tarafından değişik etkinlikler sergilenecek. Çarşamba günü festivalde Dünya Uygur Kurultayı stantları da yer alacak. Gün boyu sürecek festivalde buillerin geleneksel oyunları sergilenecek. Açılan stantlarda yöresel yemekler satışta olacak. Mustafa Yıldızdoğan konseri akşamında başlayacak. Gün gün Etimesgut festival programı şöyle:

6 EYLÜL ÇARŞAMBA: MUSTAFA YILDIZDOĞAN

Etimesgut Gümüşhaneliler Derneği, Ankara Konya Dernekler Federasyonu, Dünya Uygur Kurultayı stantları olacak. Mustafa Yıldızdoğan konser verecek.

7 EYLÜL PERŞEMBE: UĞUR IŞILAK

Etimesgut Çorumlular Derneği, Kırşehirli Dernekler Federasyonu, Balkan Göçmenleri Vakfı stantları olacak. Uğur Işılak konser verecek.

8 EYLÜL CUMA: ÖYKÜ GÜRMAN

Ankara Karadenizliler Derneği, Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri, Kırık Tatarları Derneği stantları olacak. Öykü Gürman konser verecek.

9 EYLÜL CUMARTESİ: ÖZGÜN CAN ÇOBAN

Başkent Samsunlular Derneği, Türkmeneli Vakfı, Özbekistan Büyükelçiliği stantları olacak. Özgür Can Çoban konser verecek.

10 EYLÜL PAZAR: FUNDA ARAR

Etimesgut festival programı 10 Eylül Pazar günü sona eriyor. Son gün Etimesgut Belediyesi Final Gecesi olacak. Azerbaycan Büyükelçiliği standı yer alacak. kapanış konserini ise Funda Arar verecek.

Konya'da daha önce böyle büyüğünü görmemiştik!

Konya'da daha önce böyle büyüğünü görmemiştik!

Etiketler :